10 fotografii cu cai care par ireale datorita frumusetii lor

Caii sunt creaturi mândre și grațioase. Aceste animale își uimesc spectatorii cu măreția și frumusețea lor naturală. Fiecare rasă diferă în funcție de culoare și dimensiune, iar unele dintre acestea sunt specii cu adevărat unice.

Loading...

Vă oferim o selecție de fotografii ale celor mai frumoși și mai neobișnuiți cai din lume. Poate că unele dintre ele le-ați văzut deja, iar altele nu. Ii veți iubi!

Toți acești cai sunt frumoși în felul lor. Ei au cele mai nobile calități. Puterea și frumusetea lor provoacă admirație!

16 curiozităţi despre cai. Care sunt cei mai puri din lume şi ce rasă n-a putut fi domesticită niciodată

Calul este considerat animalul nobililor. Este folosit de când lumea pentru transport, divertisment şi sport. De asemenea, este unul dintre cele mai prezente animale în diverse mitologii şi religii.

Unul dintre cele mai fascinante animale este cu siguranţă calul. Adevărul.ro vă prezintă o listă cu cele mai interesante curiozităţi despre cai:

Caii pot să doarmă în picioare şi experimentează mişcări rapide ale ochilor în timpul somnului, ceea ce înseamnă că cel mai probabil visează.

Hinduşii asociază caii cu cosmosul, iar caii albi sunt consideraţi reîncarcarea lui Vishnu.   – Strămoşul calului este Eohippus, care a trăit în urmă cu 55 de milioane de ani.

Caii beau foarte multă apă. Într-o zi singură zi, aceştia ajung să bea peste 90 de litri de apă. Apa reprezintă 50% din greutatea totală a cailor.

Hipopotam înseamnă: „cal de apă”, asta deşi hipopotamii sunt „înrudiţi” mai degrabă cu porcii decât cu caii.

În lume se estimează că sunt în jur de 58 de milioane de cai.

Cei mai rezistenţi cai şi buni alergători sunt consideraţi caii arabi. Aceştia pot să alerge fără oprire 160 de kilometri. Până şi structura scheletică a cailor arabi diferă de a celorlalţi.

În unele ţări, carnea de cal este considerată o delicatesă. În Franţa, de exemplu, în meniurile unor restaurante găsim carne, creier şi inclusiv inimă de cal, pregătite în diverse feluri.

Caii au fost domesticiţi în urmă cu 5.500 de ani. Omul a domesticit câinii în urmă cu 14.000 de ani în urmă, iar pisicile în urmă cu 8.500 de ani

Cel mai bătrân cal a murit în 1822. Acesta avea 62 de ani, în condiţiile în care caii trăiesc în medie 25 de ani.   – Există doar o singură specie de cai care nu a putut fi niciodată domesticită. Este vorba despre Przewalski, din Mongolia.

Ochiul unui cal este de 9 ori mai mare decât cel uman. Aceştia pot sa vadă aproape 360 de grade. – Dinţii cailor sunt cei mai buni indicatori ai vârstei sale.

În lume sunt 160 de rase de cai, cea arabă nu doar că este unică, ci este şi cea mai pură dintre toate. – Primul cal a fost clonat în anul 2003.

Caii domestici pot să citească emoţiile umane, precum tristeţea, nervozitatea, chiar înainte ca creierul uman să le conştientizeze.   Sursa: factretriever.com

 

 

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Câinele abandonat pe un drum din Grecia urmăreşte maşina unei femei şi „cere” să fie salvat. Ce soarta va avea bietul catel…

În urmă cu câteva săptămâni, Valia Orfanidou conducea pe un drum rural din Grecia, când, ...

error: Content is protected !!