10 lucruri pe care trebuie să le știi despre câini pentru a-i îngriji cel mai bine

Cu siguranță vei găsi ceva surprinzător printre acest 10 lucruri interesante despre câini.

Loading...
  1. Câinii nu se trag din lupi

Deși ți se pare ciudat, trebuie să știi că strămoșii câinilor nu sunt lupii ci o specie total diferită, dispărută acum mii de ani. Lupii americani și europeni din ziua de astăzi sunt doar rude îndepărtate ale câinilor domestici, în ciuda faptului că au în comun 99% din ADN.

  1. Câinii sunt campioni într-o mare varietate de forme și dimensiuni

Datorită proceselor de împerechere, acum există foarte multe rase, cu exemplare de diferite culori, forme și dimensiuni. Numărul raselor este mai mare decât a oricăror alte mamifere, domestice sau sălbatice, respectiv aproximativ 400 în toată lumea.

În ciuda numărului atât de mare de exemplare, indiferent de rasa lor, psihologia canină este bazată pe cea a lupilor.

  1. Câinii au un al doilea nas

Al doilea nas al câinilor este organul vomeronasal, cunoscut și ca Organul lui Jacobson. Acesta este un receptor de miros care nu percepe mirosurile obișnuite pe care le simte un om de exemplu, dar simte altele, mult mai subtile.

  1. Nasul câinilor are o amprentă specială

Nasul câinilor este la fel de unic precum amprentele oamenilor și poate fi folosit pentru identificarea lor. Încă din anul 1938 The Canadian Kennel Club a folosit nasul câinilor ca să îi diferențieze între ei, întrucât nu ai cum să găsești doi câini cu aceeași amprentă.

  1. Câinii se pot preface că sunt bolnavi, ca să-ți atragă atenția

Proprietarii de câini spun adesea că aceștia au învățat să se prefacă a fi bolnavi doar pentru a le atrage atenția. Acest lucru este posibil deoarece învață foarte repede din comportamentul uman.

  1. Câinii pot recunoaște anumite culori

Timp de mulți ani s-a crezut că un câine vede doar în alb și negru, dar de fapt, câinii pot vedea anumite culori, doar că nu la fel de multe ca oamenii. Ei văd nuanțele de verde, galben și albastru, dar nu recunosc roșul, pe care îl percep ca fiind gri.

  1. Câinii pot zâmbi

Câinii zâmbesc, doar că nu întotdeauna din motivele pe care le credem noi. Ei o fac pentru a-și convinge stăpânul să le ofere afecțiune, dar un zâmbet nu însemană tot timpul că sunt fericiți ci poate fi și un semn de nervozitate, chiar dacă arată foarte drăguț.

  1. Câinii dorm cu burta în sus doar în locurile în care se simt în siguranță

Poziția de dormit cu burta în sus este destul de neobișnuită printre animalele domestice, deoarece astfel siguranța lor este mai scăzută și partea cea mai vulnerabilă este expusă.

Nici măcar câinii care stau de multă vreme în aceeași familie nu-și arată stomacul dacă nu se simt foarte confortabil. Acest lucru nu înseamnă însă că dacă al tău nu stă pe spate nu se simte în siguranță ci poate fi vorba despre faptul că pur și simplu nu-i place poziția.

  1. Câinii nu se simt vinovați

Mulți proprietari de câini cred că unul năzdrăvan are remușcări, dar cercetătorii consideră că acea privire de vinovăție este doar o reacție la comportamentul din acel moment al stăpânului.

Deoarece sentimentul de vinovăție este unul foarte complex și câinele doar se teme că va avea probleme. În plus, câinii învață repede că acea privire caracteristică îți topește inima și astfel pot scăpa nepedepsiți.

  1. Am schimbat dezvoltarea câinilor

Conform cercetărilor, oamenii au schimbat fără să vrea dezvoltarea genetică a câinilor, făcându-i mai prietenoși decât erau și mai sociabili din naștere decât lupii.

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Lasă un răspuns

x

Check Also

Bărbatul i-a cerut soţiei să aleagă între el şi câini. Iata ce a decis…

Fericirea adevărată pentru Liz Haslam o reprezintă grija şi protecţia oferite câinilor aflaţi în nevoie si care ...

error: Content is protected !!