10 obiceiuri ciudate ale câinelui tău pe care probabil nu le-ai observat

Uneori câinii au niște comportamente ciudate, iar unele dintre ele nu par să aibă nici un sens.

Loading...

Toți am observat că prietenii noștri canini își urmăresc coada, latră la poștaș sau se ascund atunci când se apropie o furtună. Dacă v-ați întrebat vreodată de unde apar aceste comportamente, avem răspunsurile (sau cel puțin cele mai recente cercetări).

  1. Urlă

După cum probabil ați ghicit, urlatul este o trăsătură evolutivă. Lupii urlau ca să spună celorlalți membri ai grupului lor unde sunt. De asemenea, uneori vor urla când vor găsi de mâncare sau ca să se ferească de alte alte grupuri. Practic, este un mod canin de a spune, “Sunt aici, deci consideră-te avertizat.”

Dar câinii domestici nu au nevoie să urle, nu ? Nu suntem în întregime siguri de acest comportament, insă oamenii de știință cred că simt satisfacție sau plăcere atunci când urlă. Dacă le spui să se oprească, s-ar putea să creadă că te alături.

  1. Își urmărește coada

Câinii încep să-și urmărească cozile exact din motivul pe care il stiati deja: sunt confuzi. Puii de exemplu s-ar putea să nu iși dea seama că si coada este tot o parte a corpului lor.

Acest tip de comportament este cel mai întâlnit la pui. Dacă răsplătați câinele atunci când face acest lucru (de exemplu: râzând sau lăudându-l), puteți întări comportamentul și acesta ar putea continua pe măsură ce îmbătrânește. Câinele poate să-și urmărească coada când se plictisește sau într-un efort de a vă atrage atenția. Câinii mai în vârstă încearcă uneori să-și urmărească cozile din cauza unor paraziți sau a unor probleme de piele. În concluzie, atunci când un câine dezvoltă brusc acest comportament, e bine să programați o vizită rapidă la veterinar.

  1. Latră la reflexii

Câinii nu sunt capabili să se recunoască în oglindă. Puii vor crede de exemplu că in oglindă sunt alți pui. Pe măsură ce vârsta înaintează câinii învață să-și ignore reflexiile dar niciodată nu-și dau seama că este vorba o reflexie.

Acest lucru pare simplu pentru un om, dar rețineți că foarte puține animale își pot recunoaște reflexia. Nici măcar copii nu au această abilitate; conștiința de sine necesită mult timp pentru a se dezvolta.

  1. Se plimbă în cercuri înainte să adoarmă

Acest comportament este pastrat de către canine din cele mai vechi timpuri. Câinii sălbatici se așezau deobicei în iarbă, deoarece terenul fertil le oferea o amortizare naturală.

Prin rotirea în jur de câteva ori, câinii ar putea lovi iarba destul de repede. Unii câini vor încerca, de asemenea, să “sape” pe perne, datorită aceluiași instinct. Strămoșii lor săpau in pământ ca să iși facă un loc comfortabil pentru somn.

  1. Stă pe picioarele tale

Există două motive principale pentru care un câine ar putea să vă stea pe picioare. Îi este frig, iar picioarele oferă o sursă evidentă de căldură (chiar dacă nu este confortabil).

Expertii in comportamente canine mai cred că aceste fiinte minunate doresc să se simtă mai aproape oameni. Faptul că vă sta pe picioare, oferă câinelui dvs. siguranța că sunteți acolo și că se simte protejat.

  1. Este foarte pupăcios

Dacă un câine străin începe deodată să-ți lingă fața, cel mai probabil o să crezi că e un gest grosolan decât unul drăguț. Dar când câinele dvs. face același lucru, sunteți gata imediat să obțineți un “pupic”.

Acei ”pupici cu limba” au la bază câteva motive bune. Cercetătorii cred despre câini că folosesc gustul pentru a înțelege mai bine lumea din jurul lor. Deasemenea este considerat si un gest de afecțiune. Mamele își ling puii pentru ai menține curăți iar puii iși ling mama în semn de apreciere. Puii se ling reciproc din motive similare.

Deci, când patrupedul dvs. se cuibărește și vă lasă întreaga față umedă, acesta este modul prin care el vă oferă dragoste.

  1. A făcut pipi pe podea sau e fericit să te vadă?

Câinii sunt creaturi pasionale. Se excită atunci când văd pe cineva care le place. Uneori, sunt atât de entuziasmați încât își pierd controlul asupra vezicii. Dar ce e cu asta?

În mod obișnuit, câinii mai în vârstă și mai calmi nu vor fi plini de entuziasm când un prieten vine să vă viziteze. Acest comportament este cel mai adesea asociat cu puii, care nu au învățat cu adevărat despre un lucru și anume “controlul vezicii urinare”. Cu toate acestea există situații in care câinii mai în vârstă mențin acest obicei. Cercetătorii cred că in astfel de cazuri ar putea fi vorba de anxietate.

Oricum, în cazul în care un câine lasă o băltoacă ca să spună salut, este un semn clar că ar trebui să îl scoateți la o plimbare.

  1. Stă cu capul inclinat

Mulți câini au obiceiul de a-și arunca capul in lateral atunci când aud anumite sunete straine. Este echivalentul unui lucru neclar pentru ei, “Huh?”

Cercetătorii susțin că acest gest adorabil este o încercare de a auzi un sunet mai bine și pentru a-l înțelege. Câinii își înclină capul ca răspuns la un sunet nefamiliar, în special la tonuri înalte. Ei încearcă doar să-și dea seama ce înseamnă sunetul respectiv.

  1. Are privire de urs

Se întamplă ca prietenul tău cel mai bun să se uite la tine cu o expresie pe față care parcă iți rupe inima? Dacă da, sunteți un proprietar de câine, norocos. De cele mai multe ori, câinii se uită așa la prietenii lor umani în speranța unei mici atenții sau a unui tratament mai bun.

În schimb aveți grijă dacă un câine pe care nu-l cunoașteți vă oferă o privire asemănătoare cu cea a unui urs. Contactul vizual poate fi un semn de agresiune pentru câini.

Sfat! Înainte de a vă apropia de un câine pe care nu îl cunoașteți, asigurați-vă că nu manifestă comportamente care sugerează agresivitate.

  1. Zgârie in gol

O mulțime de câini fac ceva amuzant atunci când le scărpinați burțile, capul sau o altă parte a corpului care le generează plăcere. În primul rând încep să zgârie in gol.

Poate vă întrebați de unde acest obicei. Sistemul nervos al cățelușilor vine pre-încărcat cu ceva pe care medicii veterinari îl numesc “reflexul zgârieturilor”. Atunci când simt anumiți stimuli pe piele, picioarele lor încep să zgârie necontrolat.

Cercetatorii susțin că mai sunt multe obiceiuri despre care nu stim încă, dar oare nu ar fi mai ușor dacă câinii ar putea să vorbească cu noi?

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Lasă un răspuns

x

Check Also

Faceţi cunoştinţă cu Gringo – Motănelul mustăcios care topeşte orice inimă cu drăgălăşenia lui

Nu există nicio îndoială că pisicile ocupă primele locuri în topul preferinţelor utilizatorilor de internet ...

error: Content is protected !!