12 motive pentru care fiecare copil merită să aibă un animal de companie

Majoritatea persoanelor renunţă la animalele de companie, atunci când se hotărâsc să îşi mărească familia. Cu toate acestea, există o mulţime de motive ca un copilaş să crească alături de un căţel.

Loading...

Bebeluşii care trăiesc alături de căţei se îmbolnăvesc mai puţin

Conform unui studiu făcut la Spitalul Universitar Kuopio, din Finlanda, bebeluşii care au trăit în compania unor căţei, în primul an de viaţă, aveau cu o treime mai multe şanse să evite bolile respiratorii şi infecţiile, decât copiii cre au fost privaţi de prezenţa animalelor. Se pare că explicaţiile se bazează pe faptul că patrupezii cauzează o expunere mai mare la germeni, ceea ce întăreşte sistemul imunitar al bebeluşilor.

Animalele de companie îşi ajută pe cititorii novici să capete încredere

Copiii care încearcă să deprindă tainele cititului devin destul de stresaţi, dacă fac acest lucru în preajma adulţilor. În schimb, dacă citesc cu voce tare în compania unui animal, se simt mult mai degajaţi şi capătă mult mai multă încredere în sine.

Copiii cu patrupezi sunt mai puţin predispuşi la alergii şi la astm

Conform unui nou studiu, se pare că şansele ca un copil care creşte alături de un căţel să facă diverse alergii sau astm sunt cu 50 % mai mici decât ale copiilor care cresc fără acest animal de companie.

Stăpânii câinilor au inima mai sănătoasă

Prezenţa cânilor scade nivelul stresului, reduce tensiunea arterială şi ritmul cardiac, ceea ce duce la o inimă mai sănătoasă şi la o viaţă mai lungă.

Copiii care au câini sunt mai activi

Este uşor de înţeles de ce stăpânii câinilor îşi petrec mai mult timp liber alergând sau plimbându-se în aer liber. Cu un căţel lângă tine, nu ai cum să stai locului.

Căţeii reduc nivelul stresului la copiii cu autism

Conform unui studiu condus de o echipă de cercetători din Montreal, hormonii stresului eliberaţi de copiii cu autism este redus substanţial. În plus, se pare că apar îmbunătăţiri şi din punct de vedere comportamental.

Între membrii familiei se creează legături mai puternice

Câinele din interiorul unei familii îi poate apropia pe fraţi şi pe surori, prin faptul că se văd puşi în faţa unor situaţii similare – să aibă grijă de câine, să-l hrănească, să se joace cu el…

Câinii scad riscul apariţiei eczemei

Copiii care sunt alergici la câini şi, totuşi, trăiesc în prezenţa acestora, sunt de patru ori mai puţin predispuşi să sufere de diferite forme de eczemă.

Căţeii pot ajuta copiii să deprindă anumite aptitudini sociale

S-a dovedit că acei copii care trăiesc alături de căţei vor avea mai multă încredere în sine şi îţi vor controla mult mai bine impulsurile.

Copiii cresc alături de o companie adorabilă

Să te întorci de la gărdiniţă sau de la şcoală şi să-ţi vezi patrupedul sărind pe tine de bucurie nu poate însemna decât fericire. Aşa că de ce să ne privăm copiii de asemenea clipe minunate? În plus, căţeii sunt şi buni confidenţi…

Copiii sunt chiar mai drăguţi

Ştim, copiii oricum sunt cele mai drăguţe fiinţe din lume, iar dacă în peisaj adăugăm şi un căţel… nu va exista nimic mai plăcut sufletului.

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Lasă un răspuns

x

Check Also

Faceţi cunoştinţă cu Gringo – Motănelul mustăcios care topeşte orice inimă cu drăgălăşenia lui

Nu există nicio îndoială că pisicile ocupă primele locuri în topul preferinţelor utilizatorilor de internet ...

error: Content is protected !!