3 caini ar putea restaura padurile arse din Chile. Ce metoda ingenioasa vor folosi specialistii

Padurile din Chile au fost devastate de incendiile din 2017 si cele peste 580,000 de hectare mistuite au nevoie de o interventie masiva pentru a-si putea recapata flora si fauna diverse. Din fericire, 3 caini vor ajuta la restaurarea padurile cu o metoda ingenioasa.

Loading...

Francisca Torres, ce conduce un ONG local numit Pewos, a decis ca poate ajuta padurile sa isi revina cu ajutorul celor 3 caini Border Collie ai sai, potrivit Bored Panda.

Chiar daca unii copaci arsi inca mai puteau fi vazuti in paduri, majoritatea vegetatiei nu si-a revenit, motiv pentru care nici animalele salbatice nu s-au intors.

METODA INGENIOASA PRIN CARE CEI 3 CAINI VOR INCEPE RESTAURAREA PADURILOR ARSE NU NECESITA O INVESTITITE FOARTE MARE

Pentru a combate aceasta problema, la cateva luni de la incendii Torres si-a echipat cei 3 caini cu borsete pline cu mii se seminte de copaci si i-a scos la plimbare.

Cainii alergau prin padure si “plantau” seminte in acelasi timp, fara sa isi dea seama. Daca munca ar fi realizata de oameni, replantarea padurilor ar dura mult mai mult si ar avea costuri semnificative.

Asa, cainii pot face toata treaba cat timp se distreaza alaturi de stapana lor si fac miscare. Torres si patrupezii au acoperit deja o arie semnificativa si nu intentioneaza sa se opreasca prea curand.

In plus, cainii Border Collie sunt foarte rapizi si au fost crescuti pentru a avea grija de oile de pe ferma, asa ca pot rezista efortului fizic si chiar apreciaza miscarea in aer liber.

Stramosul multor rase inteligente, Border Collie e considerat cel mai bun caine de stana si poate face fata cu brio oricarei turme sau familii galagioase.

Rasa e foarte usor de dresat, extrem de prietenoasa si inteligenta. Rasa e folosita in operatiuni speciale, pentru depistarea drogurilor sau bombelor, si un camarad de incredere pentru persoane cu dizabilitati.

Chiar daca cei 3 caini nu stiu ca muncesc in timp ce se distreaza, ei sunt “platiti”. De fiecare data cand se goleste o borsetuta, fiecare caine primeste gustarea preferata.

Ideea lui Torres a facut deja inconjurul Internetului si a atras admiratia altor persoane interesate de salvarea mediului, ce vor sa implementeze si ei metoda ingenioasa.

Ajutorul celor 3 caini ar putea restaura padurile arse din Chile. Cu o investitie minima si o idee ingenioasa, Torres si patrupezii sai ar putea oferi o noua speranta ecosistemului devastat de incalzirea globala si indiferenta umana.

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Un câine a fost găsit abandonat și legat de o bancă, în parc, cu un bilet alături. Ce scria pe bilet…

Un câine a fost găsit abandonat și legat de o bancă într-un parc din capitala ...

error: Content is protected !!