5 MOTIVE sa adopti o pisica maidaneza

E greu să treci pe lângă un pisoi drăgălaș pe stradă, care cere afecțiune și hrană. Dacă te hotărești să îl adopți, vei fi surprinsă câte bucurii îți poate oferi!

Loading...

Pisicile de rasă sunt deosebit de atrăgătoare, au culori deosebite și ochi de peruzea. Dar și pisicile maidaneze pot fi la fel de frumoase, daca sunt bine îngrijite și hrănite. Nu trece indiferentă pe lângă un pui care cere atenție. O pisică de pe stradă poate aduce în casa ta veselie și multe bucurii și nu te costă nimic.

SUNT MAI REZISTENTE

Dacă te-ai hotărât să adopți un pui al nimănui, ține cont de faptul că trebuie să-l duci mai întâi la veterinar și să urmezi un plan de eliminare a paraziților. Pisicile maidaneze sunt rezistente și, odată aduse în casa și bine îngrijite, se îmbolnăvesc mai puțin. După ce scapi de paraziți și începi să-i dai o hrană bine echilibrată, puiul va crește sănătos și viguros, gata mereu de joacă.

SUNT MAI PUȚIN PRETENȚIOASE

Pisicile de pe stradă au instincte puternice și bine echilibrate. Își curăță foarte bine blana și sunt mai puțin pretențioase decât cele de rasă, care au nevoie de o anumită hrană sau de periaj zilnic. Pe de altă parte, sunt foarte inteligente și vor învăța repede care este litiera și care sunt locurile unde au voie să se joace.

NU TE PLICTISEȘTI

Dincolo de faptul că îți asumi o responsabilitate și copiii învață să aibă grijă de un suflet, pisica îți îmbunătățește viata sub multe aspecte. Adesea, pisicile maidaneze sunt mult mai jucăuse decât cele de rasă și nu te plictisești cu ele. Pisica te provoacă la joacă, te amuză cu boacănele ei, fură și ascunde mici obiecte pe care trebuie să le cauți prin dulapuri și pe sub mese.

NECESITĂ MAI PUȚINĂ ÎNGRIJIRE

Pisicile maidaneze sunt mai puțin pretențioase la mâncare. Au un sistem imunitar mai bun și se adaptează mai multor tipuri de hrană. Pot mânca în mod egal și hrană uscată, și hrană umedă sau preparate pe care le gătești doar tu, special fără sare și condimente. În cele mai multe situații se descurcă singură și își îngrijește blana singura, fără să fie nevoie să o perii prea des. Ai doar grijă să elimini din calea ei obiectele periculoase de care ar putea fi atrasă, precum plantele otrăvitoare, cuțitele, medicamentele, cosmeticele sau fierul de calcăt încins.

ADOPȚI ȘI SALVEZI O VIAȚĂ

Un animal salvat de la frig și foame îți va fi recunoscător și îți va oferi afecțiunea lui necondiționată. Chiar dacă pisicile nu își arată atașamentul la fel de zgomotos precum câinii, și ele țin la stăpânii lor și îi ascultă îndeosebi pe cel care știe să se impună, dar care îi oferă cea mai multă atenție. Adoptând o pisică a nimănui, salvezi o viață și dai un exemplu copiilor tăi și celor din jur!

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Câinele abandonat pe un drum din Grecia urmăreşte maşina unei femei şi „cere” să fie salvat. Ce soarta va avea bietul catel…

În urmă cu câteva săptămâni, Valia Orfanidou conducea pe un drum rural din Grecia, când, ...

error: Content is protected !!