7 lecții pe care le putem învăța doar de la animale

Cele mai valoroase lectii de viata pe care le putem primi sunt de la animale. Iata cum te pot ajuta ele sa devii o fiinta mai buna, mai fericita si mai echilibrata!

Loading...
  1. Traieste clipa

Cainii traiesc clipa. Ei nu regreta trecutul si nu isi fac planuri de viitor . Daca poti invata sa apreciezi si sa te concentrezi asupra lucrurilor care se intampla in prezent, vei trai o viata plina de experiente minunate.

  1. Du o viata echilibrata

Animalele au nevoie in fiecare zi de exercitiu fizic, disciplina si afectiune. Fa acelasi lucru si cu tine. Oamenii sunt mai fericiti atunci cand practica o activitate fizica, cand au niste principii dupa care se conduc si cand au ocazia sa primeasca si sa daruieasca dragoste.

  1. Ai incredere in instinctele tale

Animalelor nu le pasa de cuvinte. Ele stiu ca sentimentele cele mai importante nu pot fi vorbite, ci se ascund in interior. Asadar, fii atenta la limbajul non-verbal pentru a afla mai multe despre prieteni, despre cei iubiti si chiar despre tine insati.

  1. Invata sa asculti

Fa-ti timp pentru a-i asculta pe cei pe care-i iubesti, dar nu incerca sa le rezolvi problemele, ci doar fii umarul pe care se poate plange.

  1. Nu tine suparare

Animalele nu tin suparare, ci isi rezolva conflictele pe loc, apoi se impaca. Imagineaza-ti cum ar fi lumea noastra daca ne-am ocupa de conflictele noastre inainte ca acestea sa devina prea mari si sa scape de sub control. Sentimentele negative pastrate in suflet nu fac decat sa se multiplice si sa ne impiedice sa inaintam.

  1. Traieste cu un scop

Cand cainii sunt plictisiti, devin anxiosi si agresivi. Toate animalele, inclusiv oamenii, au o nevoie innascuta de a munci pentru apa si mancare. Incearca sa contribui mai mult la job, in familie si in societate si te vei simti mult mai bine.

  1. Sarbatoreste fiecare zi

Pentru un caine, fiecare dimineata e dimineata de Craciun. Fiecare plimbare e cea mai tare plimbare, fiecare masa e cea mai delicioasa, fiecare joaca e cea mai distractiva. Fa-ti timp zilnic pentru a descoperi cadourile ascunse in evenimentele obisnuite ale vietii.

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Povestea câinelui care a salvat patru oameni dintr-un spital, după ce a intrat în flăcări să pornească alarma de incendiu

Un câine a devenit eroul a patru oameni, după ce i-a salvat din incendiul care ...

error: Content is protected !!