9 gesturi pe care le fac adesea câinii noştri. Ce vor să ne transmită

Cea mai populară rasă de câine din lume – Labrador Retreivier – este nepotrivită pentru majoritatea oamenilor din lumea aceasta. În fapt, majoritatea câinilor activi – inclusiv Labrador, Ciobănesc German și Golden Retriever – nu sunt potriviți pentru persoanele care lucrează cât e ziua de lungă. Și cu toate aceasta, continuăm să facem alegeri greșite. Adoptăm un câine dintr-o anumită rasă doar în funcție de înfățișare, fără să ne informăm cu privire la nevoile pe care acesta le are. Rezultatul? Un câine nefericit, ce ajunge să aibă probleme de sănătate din cauza îngrijirii precare. Pentru că, trebuie să ne asumăm: timpul nu ne permite să îi oferim animăluțul nostru viața de care acesta are nevoie…

Loading...

Dacă lucrezi cât e ziua de lungă, dar ai ales totuși să îți împarți viața cu acel prieten special, atunci trebuie să te asiguri că măcar timpul liber il dedici lui. Fără ieșiri cu prietenii, după program, fără nopți în care lipsești de acasă. Câinele tău are nevoie de tine…

Există, totuiși, câteva rase de câini care se înțeleg foarte bine și cu stăpânii cam ocupați. Dacă au parte de mâncare, de apă, de jucării antrenante și de spațiu necesar  pentru joacă, atunci se pot acomoda mai ușor cu absența stăpânilor (atenție: absență de maximum o zi, nu de zile întregi!).

Cele mai bune „home alone” rase de câini:

Basset Hound – Câinele din rasa Basset Hound este, în general, destul de “moale”.Este unul dintre cei mai potriviți câini de apartament. Iubește să se plimbe și să își folosească nasul, dar dacă este lăsat singur în casă, nu se supără: s-ar putea să își petrească majoritatea timpului dormind. Dar, atenție! Ca toate rasele de câine, Basset Hound se poate confrunta mai des cu anumite probleme de sănătate: trebuie să îi păstrezi mereu urechile curate, să îl îngrijești și să îi ții dieta sub control, pentru a evita obezitatea.

Shar Pei – Acest câine lipsit de energie este perfect pentru stăpânii ocupați cu munca! Deși recunoscut pentru luptă și vânătoare, nu este prea activ. Cu toate acestea, câinii Shar Pei sunt destul de grijulii și buni paznici. Ai grijă, însă: acești câini originari din China sunt destul de bolnăvicioși.

Bulldog Francez – Toți câinii au nevoie de compania și de atenția noastră, dar aceia din rasa Bulldog Francez nu se supără foarte tare, dacă sunt lăsați singuri mai multe ore. Nu îi va deranja deloc să înlocuiască plimbările cu somnul. Atenție, însă! Acest lucru nu înseamnă că nu au nevoie deloc de compania noastră! Un alt plus pe care Bulldogii Francezi îl aduc este acela că nu pot lătra foarte multe, iar acest lucru face din ei alegerea ideală pentru persoanele care locuiesc la bloc și care au vecini ce iubesc să se plângă de zgomot…

Chihuahua  – Dacă îți plac cățelușii mici, dar ești un stăpân prea ocupat ca să adopți unul, atunci Chihuahua poate fi alegerea perfectă. Câinii din această rasă nu au mari probleme în a sta singurei acasă mai multe ore, mai ales dacă găsesc câte ceva de făcut și au hrană și apă la discreție. Majoritatea câinilor din rasa Chihuahua cântăresc mai puțin de trei kilograme și sunt destul de recunoscuți pentru agresivitate ridicată (lucru ce poate fi pus pe seamă dimensiunilor reduse). Ei se pot confrunta adesea cu luxație patelară, cu probleme ale danturii (motiv pentru care trebuie îngrijit corespunzător) și cu obezitatea.

Ogarii  – Lucrezi cât e ziua de lungă și, cu toate acestea, ți-ai dori să adopți un câine mare? Ogarul este alegerea ideală! Ogarii sunt unii dintre acei câini perfecți pentru viața de apartament: se ghemuiesc în pat și dorm cât e ziua de lungă. Cu toate acestea, nu te culca pe o ureche! Ia-i jucării antrenante și petrece-ți timpul cu el, când vii de la muncă. Nu se supără dacă e lăsat singur ore întregi, dar nici nu trebuie ignorat prea mult timp. Una peste alta, este prietenul care are nevoie de compania ta!

Bichon Maltez – Pufoșenia de-abia așteaptă să fie lăsată singură, să doarmă toată ziulica pe canapeaua moale. În plus, câinele din rasa Bichon Maltez nu îți întoarce casa cu susul în jos, dacă este lăsat singur. Cu toate acestea, trebuie să ai grijă: când te întorci acasă, acordă-i atenția necesară. Ai grijă de blana lui și joacă-te cu el.  Un câine fericit e un câine sănătos!

Whippet – Acest câine de talie medie este perfect pentru viața de apartament, din moment ce iubește curățenia și somnul. Ca și vărul său mai mare, ogarul, iubește suprafețele fine, așa că probabil majoritatea timpului și-o va petrece pe canapea.  Cu toate acestea,  când te întorci de la birou este musai să îl scoți  pe uriaș la plimbare: să nu uităm, totuși, că e un câine și că are nevoie de activitate. Partea mai puțină bună este că Whippetul este mai retras din fire, așa că nu prea interacționează nici cu intrușii.

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Lasă un răspuns

x

Check Also

Faceţi cunoştinţă cu Gringo – Motănelul mustăcios care topeşte orice inimă cu drăgălăşenia lui

Nu există nicio îndoială că pisicile ocupă primele locuri în topul preferinţelor utilizatorilor de internet ...

error: Content is protected !!