9 gesturi pe care le fac adesea câinii noştri. Ce vor să ne transmită

Norocoşii părinţi de câini ştiu cât fericiţi reuşesc să îi facă  patrupezii lor, în fiecare zi: le oferă iubire sinceră, necondiţionată, loialitate şi bună dispoziţie cât e ziua de lungă. Iar pentru aceştia, părinţii şi-ar dori să le ofere în schimb tot ceea ce este mai bun pe lumea acestea.

Loading...

Din păcate, însă, limbajul patrupezilor, dorinţele lor, sunt un pic cam greu de ghicit.De aceea, am pregătit pentru voi un material prin care să vă ajutăm să înţelegeţi mai bine gesturile patrupezilor, pentru a-i cunoaşte mai bine şi a-i face cât mai fericiţi posibil.

Iată, aşadar, ce vrea să spună câinele tău, când…

Îţi aduce cadouri – Dacă patrupedul îţi aduce un băţ, o minge sau orice alt obiect, trebuie să fie foarte clar de ce o face: vrea, pur şi simplu, să îţi dăruiască un cadou! De obicei, câinele caută să le aducă stăpânilor ceea ce lor le place foarte tare, aşa că fiţi fericit – este semn că patrupedul vă iubeşte foarte tare.

Doarme în patul tău – Dacă patrupedul iubeşte să se lăfăie în patul tău să ştii că nu o face din egoism, ci dimpotrivă: pentru că te iubeşte. El nu caută decât să fie cât mai aproape de tine, cât de des se poate!

Stă pe picioarele tale sau încearcă să se ascundă în spatele lor – Când câinele se aşază pe picioarele tale, vrea să le spună celorlalţi că tu eşti al lui. Aşa că fii mândru! Dar dacă vezi că patrupedul este timid şi pasiv, mai încearcă să îţi spună ceva – are nevoie de protecţia ta!

Ridică o lăbuţă în aer – Înseamnă că se concentrează foarte tare. Mai mult, câinii fac asta când au o idee briliantă asupra căreia se concentrează îndelung.

Cască – Câinii cască din acelaşi motiv din care cască şi oamenii: le este somn sau sunt plictisiţi. Şi nu uitaţi că, de regulă, căscatul este contagios. Aşa că, dacă tu caşti, va căsca şi el.

Distruge pernele – Te-ai întors vreodată după o zi lungă de la birou şi ai găsit dezastru în casă, din cauza patrupedului? Dacă da, află că este vina ta! Fiecare gest pe care îl face câinele tău este un act de comunicare, iar prin acesta el vrea să spună că suferă de anxietate de separare.

Patrupedul nu poate sta prea multă fără tine, aşa că trebuie să îi acorzi mai multă atenţie: trebuie să îţi faci timp pentru el, trebuie să îl scoţi în parc, să îl ajuţi să îşi consume energia, să te joci cu el.

Se sprijină pe tine, pe piciorul tău – Când patrupedul face asta, e semn că te iubeşte şi că are nevoie de afecţiunea ta, de atenţie, de încurajare. În plus, are nevoie de tine, să îi ridici moralul. Sigur l-a supărat ceva pe el!

Se ghemuieşte – Dacă patrupedul se ghemuieşte, înseamnă că se simte un pic nesigur şi încearcă să treacă neobservat. Se poate ca cineva să îl fi rănit sau speriat. În orice caz, are nevoie de sprijinul tău!

Se uită lung la tine – Poate că te simţi inconfortabil când câinele tău se uită lung în ochii tăi, dar nu trebuie să îţi faci griji! Este semn de afecţiune şi de încredere. Câinele tău te iubeşte, fii mândru de asta!

Sursa: Brightside.me

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Povestea câinelui care a salvat patru oameni dintr-un spital, după ce a intrat în flăcări să pornească alarma de incendiu

Un câine a devenit eroul a patru oameni, după ce i-a salvat din incendiul care ...

error: Content is protected !!