A rătăcit pe străzi întreaga viaţă, dar priviţi-l când cineva reuşeşte să-l tundă. Ce transformare!

Fiind binecunoscuţi pentru promptitudinea şi seriozitatea de care dau dovadă, voluntarii de la asociaţia de salvare a animalelor „Hope for Paws” au fost anunţaţi printr-un apel telefonic de faptul că Benji, un căţeluş fără adăpost hoinărea disperat pe străzi încă din primele sale zile de viaţă. Reacţia acestor iubitori de animale este incredibilă!

Loading...

Auzind de drama bietului animal, Eldad şi Lisa Chiarelli, doi voluntari de seamă ai acestei asociaţii, s-au deplasat de urgenţă la locul indicat de iniţiatorul apelului. Foarte speriat de prezenţa oamenilor, Benji stătea ascuns sub o maşină şi nu părea dispus să lase pe cineva să se apropie de el. În momentul în care cei doi salvatori au început să facă paşi mici către el, căţeluşul a zbughit-o la fugă, îndreptându-se către o intersecţie foarte aglomerată. Această goană putea să îi dăuneze foarte tare întrucât zona în care se afla era una cu un trafic intens.

Reuşind să îl localizeze din nou, Eldad Hagar a început să alerge după căţeluş sperând că îl va prinde în cele din urmă. Profitând de faptul că micuţul patruped a pătruns pe o alee adiacentă bărbatul a blocat intrarea acesteia şi în momentul în care câinele a făcut cale întoarsă, acesta a izbutit să îl captureze în laţ. Acest lucru l-a speriat foarte rău pe patrupedul lăţos care a început să se agite foarte puternic părcă dorindu-şi să rupă lesa care îl ţinea în loc.

După o perioadă destul de lungă în care câinele a avut un comportament foarte dinamic, cuprins de oboseală şi liniştit oarecum de îndemnurile lui Eldad, acesta a realizat că trebuie să abandoneze această luptă zadarnică şi să se calmeze. Având în vedere că Benji nu cunoscuse niciodată ce înseamnă mângâierea era de înţeles modul său de a reacţiona. Îi era în acelaşi timp foarte greu să se încreadă în oamenii care stăteau acum în jurul său.

Pe lângă faptul că nu avusese parte de o atingere afectuoasă din partea oamenilor şi aspectul său fizic indică faptul că nimeni nu i-a purtat niciodată de grijă. Blana sa lăţoasă şi murdară îi acoperea întregul trup şi îi ascundea privirea gingaşă. Cei doi salvatori au simţit că trebuie să ia câteva măsuri în acest sens şi l-au dus pe Benji la centru lor pentru a primi îngrijirile corespunzătoare. Primul pas a constat bineînţeles în tunderea blăniţei încâlcite care îl deranja foarte tare pe micuţul patruped, atât din cauza dimensiunii remarcabile, cât şi pentru faptul că era plină de paraziţi.

După ce a avut parte de o stilizare completă şi o îngrijire a rănilor trupeşti, Lisa Chiarelli a încercat să îl ajute acum pe Benji să îşi vindece şi traumele sufleteşti. Timp de 10 zile acesta nu a fost capabil să interacţioneze cu nimeni şi nu a deschis boticul nici pentru cel mai discret lătrat, iar acest lucru era cu adevărat îngrijorător. Nimeni nu se aştepta însă că ajutorul lui să vină din partea altor doi căţeluşi de la centru, Lola şi Frankie, care i-au dat speranţă şi curaj lui Benji să părăsească această carapace în care îşi izolase sufleţelul.

Cu timpul toate rănile lui Benji s-au atenuat, iar dorinţa de viaţă şi dragostea oamenilor l-au făcut pe Benji să devină un câine fericit!

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Lasă un răspuns

x

Check Also

Faceţi cunoştinţă cu Gringo – Motănelul mustăcios care topeşte orice inimă cu drăgălăşenia lui

Nu există nicio îndoială că pisicile ocupă primele locuri în topul preferinţelor utilizatorilor de internet ...

error: Content is protected !!