A zbierat 24 de ore pe zi după viţelul ei dispărut, dar priviţi ce se întâmplă când s-au reîntâlnit!

Pentru orice mamă dispariția puiului ei este cea mai mare suferinţă. Acest lucru este la fel de real şi în cazul animalelor care dau dovadă de un instinct matern la fel de puternic. Văcuţa Maybelle a zbierat zile întregi când nu și-a mai  văzut puiul căreia tocmai îl născuse.

Loading...

După o viaţă trăită la o fermă mică, văcuţa Maybelle, cum a fost numită ulterior de salvatorii ei, a fost preluată de voluntarii adăpostului „Gentle Barn” din cauza comprtamentului său.

Văcuţă plângând şi zbierând  La început oamenii nu au înţeles care este cauza, dar în scurt timp au reuşit să dea de cap acestei probleme. Maybelle fusese despărţită de puiul său, iar acest lucru îi provoca o mare suferinţă.

Unul dintre salvatori s-a întors la acea fermă şi a reuşit să găsească viţelul pierdut. Spre bucuria celor de la „Gentle Barn”, proprietarii săi au fost de acord să doneze acest animal, iar reuniunea cu mama lui era acum posibilă.

Întâlnirea celor două animale a adus lacrimi de emoţie pe chipurile celor care făcuseră totul posibil. Maybelle şi puiul său formau din nou o familie şi nimic altceva nu putea fi mai frumos, potrivit The Dodo.

Lecția de prim ajutor! Muşcătura de animale poate produce plăgi cutanate superficiale sau adânci, care se pot infecta în scurt timp.

Potrivit sfatulmedicului.ro, unele muşcături se vindecă prin simplă dezinfectare şi îngrijire a rănii, pe când altele au nevoie de intervenţia medicului chirurg.

În cazul muscaturilor de animale, intervine pericolul contactării rabiei, de aceea este nevoie de consultarea de urgenţă a unui specialist pentru administrarea tratamentului corespunzător.

Primul ajutor în cazul muscaturilor de animale se acordă astfel:

– Pentru plăgile superficiale, spălaţi-va bine mâinile înainte să interveniţi şi imediat după. Dacă rana nu sângerează abundent, spălaţi zona cu apă şi săpun. Aplicaţi apoi apă oxigenata (sau alt dezinfectant pe care îl aveţi la îndemână) şi un unguent cu antibiotic. Bandajaţi rana.

– Dacă plagă sângerează abundent, aplicaţi o presiune directă pe suprafaţă acesteia, cu o compresă sterilă sau o cârpă curată. Ridicaţi uşor porţiunea corporală cu muşcătura şi monitorizaţi în următoarele 12-24 ore plagă, pentru a observă semnele unei infecţii. Dacă rana se infectează sau dacă persoana în cauză are dureri, mergeți la spital.

Apelaţi la serviciul medical de urgenţă dacă:

– muşcătura provine de la un animal sălbatic sau comunitar;
– animalul de companie nu a fost vaccinat;
– animalul prezenţa un comportament nefiresc;

– muşcătura a produs o plagă adâncă şi sângerează abundent;
– muşcătura se află la nivelul fetei, capului, gâtului, mâinilor, picioarelor sau în apropierea încheieturilor;

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Povestea câinelui care a salvat patru oameni dintr-un spital, după ce a intrat în flăcări să pornească alarma de incendiu

Un câine a devenit eroul a patru oameni, după ce i-a salvat din incendiul care ...

error: Content is protected !!