Aceasta pisica ii salveaza viata acestui fost angajat militar. Iata cum reuseste aceasta:

Suntem cu toţii conştienţi de problemele cu care se confruntă atât bărbaţii cât şi femeile când se întorc acasă din teatrele de operaţiuni. Daunele psihologice pot fi insuportabile pentru unii veterani, mai ales pentru că nu primesc întotdeauna ajutorul de care au nevoie.

Loading...

Sergentul Josh Marino a suferit traume care l-au marcat atât fizic, dar mai ales psihic, în timpul serviciului militar. El a suferit o leziune cerebrală în Irak urmată de o tulburare severă de stres post-traumatic; atât de gravă, încât a simţit că nu mai poate continua. Totul părea că se năruie în jurul lui.

„Nu mai puteam suporta” – a mărturisit Josh. „Am scos un cuţit… Am scris o scrisoare la calculatorul meu şi am ieşit din baracă pentru a fuma o ultimă ţigară.”

Dar un sunet pe care Josh l-a auzit în afară barăcii de la Fort Riley, Kansas, i-a distras atenţia şi l-a făcut să se oprească din a-şi duce planul la îndeplinire. Era mieunatul unui pisoi alb-negru care tocmai ieşea din tufişuri.

„S-a apropiat de mine, a început să se alinte de picior şi m-a lăsat să-l mângâi. Am izbucnit în plâns”, spune el în filmul Josh & Scout, o salvare reciprocă. „Poate ştia că era ceva cu care nu puteam să mă descurc.”

„M-am oprit din a mă gândi la toate problemele mele şi am început să mă îngrijorez de greutăţile lui şi cu ce aş putea să-l ajut”, a spus Josh.

El a numit pisoiul „Scout” şi a început să-l hrănească în fiecare zi. Josh îi acorda acestui pisoi toate meritele pentru salvarea vieţii sale, dar într-o zi Scout a fost de negăsit, fapt ce i-a frânt inima.

Josh şi-a continuat viaţa şi din fericire a început să se întâlnească cu o fată. La un moment dat cei doi au decis să meargă la un adăpost pentru animale din dorinţa de a adopta o pisicuţă deoarece Scout avusese un impact atât de pozitiv asupra vieţii lui Josh.

Ajunşi acolo, nu mică le-a fost mirarea când dintr-o cuşcă, o lăbuţă cu blăniţă neagră s-a îndreptat către ei. Era Scout, motanul pe care îl îndrăgise atât de mult şi care îi schimbase practic lui Josh sensul vieţii. „Am deschis cuşca, l-am scos afară şi l-am ţinut strâns.”

Josh a semnat imediat documentele pentru a-l lua acasă pe Scout. Adoptarea acestui pisoi adorabil l-a făcut să-şi îmbunătăţească viaţa. A început să mănânce mai bine, să-şi exercite sarcinile şi chiar a renunţat la fumat.

El a fost în cele din urmă eliberat din armată pe motive medicale, s-a căsătorit cu prietena lui, Becky, a obţinut o diplomă de master în reabilitare clinică şi consiliere în domeniul sănătăţii mintale şi un loc de muncă în cadrul căruia ajută la rândul lui alţi veterani de război, în mare parte cu dizabilităţi.

Doar de la această întâlnire întâmplătoare cu un pisoi, Josh a trecut de la o extremă la alta şi acum îi ajută pe alţi oameni să treacă de aceleaşi probleme pe care el le avea. Cine ştie câte vieţi a salvat Josh prin implicarea lui?

Aflaţi mai multe despre povestea minunată a lui Josh şi a lui Scout în videoclipul de mai jos:

Este cu adevărat extraordinar cât de mult pot face animalele pentru oameni. Tânărul a revenit la o viaţă normală şi gândurile i s-au schimbat ireversibil numai datorită suportului acestui animăluţ.

Vă rugăm să împărtăşiţi această poveste uimitoare despre speranţă şi fericire cu prietenii şi familia.

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Lasă un răspuns

x

Check Also

Lăsat în urmă din cauza pandemiei, un câine a călătorit peste 16.000 km pentru a-și revedea stăpânii

Zoe, Guy și cei doi fii, Cam și Max, au fost nevoiți să se despartă ...

error: Content is protected !!