Această tigroaică nu a avut niciodată parte de afecţiune – Priviţi-o după ce şi-a găsit sufletul pereche

După ce a fost neglijată şi maltratată, o tigroaică Bengaleză pe nume Aasha are în sfârşit parte de o viaţă nouă şi de un partener care să-i fie alături de acum înainte.

Loading...

La vârsta de 9 luni, Aasha era extrem de mică, cântărind doar 14 kilograme – echivalentul unui pui în vârstă de 3 luni. În plus, starea ei de sănătate era precară: smocuri din blană căzute şi în acele zone pielea era crăpata şi sângera.

Aflând de situaţia acestui biet animal, un inspector din Departamentul Agriculturii al SUA s-a adresat lui Vicky Keahey, fondatoarea „In-Sync Exotics Wildlife Rescue and Educational Centre”, supunându-i atenţiei cazul tigroaicei Aasha.

Sperând că o va putea transfera în grija Centrului de Salvare, inspectorul i-a povestit lui Keahey despre starea de sănătate a lui Aasha,  punându-i acesteia doar o simplă întrebare: „Cum poate fi atât de mic un tigru de 9 luni?”

Răspunsul nu a întârziat să apară, confirmând că starea de sănătate este precară şi că a suferit şi de o neglijenţă flagrantă. Inspectorul i-a dezvăluit lui Keyhey că Aasha aparţinea unui circ care deţinea şi un tigru mai bătrân. Adesea, acesta ar fi atacat-o şi maltratat-o pe Aasha. Inspectorii USDA (Departamentul Agriculturii al SUA) ştiau că Aasha nu era bine, dar nu cunoşteau exact care era starea ei reală.

De îndată ce au primit situaţia exactă a stării sale de sănătate de la un medic veterinar, Aasha a fost băgată în carantină pentru tratament.

„Zona lipsită de blană a lui Aasha este acoperită cu piele uscată şi crăpături care sângerează”, a declarat Keahey pentru The Dodo.

„În fiecare zi, din 12 în 12 ore îi administrez medicamente şi îmi petrec timpul cu ea. Ştiam că o să mă descurc cu Aasha .”

Pentru tratarea problemelor sale dermatologice, Aasha a trebuit să facă băi medicamentoase, o activitate pe care tigroaica o urăşte cu adevărat. Curând, totuşi, ea s-a obişnuit cu apa, stropind în jur şi făcând progrese semnificative privind starea ei de sănătate.

Când Aasha şi-a revenit la normal, a fost integrată în noul mediu alături de alţi semeni de-ai săi. Ea a fost pusă laolaltă cu un tigru pe nume Smuggler şi imediat aceasta s-a ataşat de noul ei prieten.

Pentru a se asigura că Smuggler nu i-ar face vreun rău, voluntarii au supravegheat o perioadă „întâlnirile” în care cei doi tigri se cunoşteau reciproc. Nu după mult timp ei au ajuns să convieţuiască în acelaşi adăpost de parcă ar fi crescut împreună.

Patru ani mai târziu, sunt încă într-o coabitare fericită și relația lor este mai puternică decât oricând.

Dacă sunteţi de acord că orice animal merită o viaţă mai bună, ajutaţi-ne să facem cunoscută tuturor povestea tigroaicei Aasha!

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Lasă un răspuns

x

Check Also

Faceţi cunoştinţă cu Gringo – Motănelul mustăcios care topeşte orice inimă cu drăgălăşenia lui

Nu există nicio îndoială că pisicile ocupă primele locuri în topul preferinţelor utilizatorilor de internet ...

error: Content is protected !!