Acest bărbat observă un lup cenuşiu în pădure – Apoi se apropie şi realizează crudul adevăr

Multe dintre animale care trăiesc în sălbăticie au neşansa de a pica în diferite capcane amplasate în acele locuri de oameni care încalcă cu bună ştiinţă legea.

Loading...

 

Acest lup a călcat peste una dintre cursele montate în pădure şi a rămas cu un picior prins între dinţii de fier ai acesteia.

 

În drumul lui printr-o pădure din Wisconsin, bărbatul din imagini a observat în depărtare un lup care stătea nefiresc de liniştit, fără să se poată ridica în picioare.

Motivul pentru care lupul nu se mişca din acel loc era cât se poate de dramatic, iar dacă nu ar

fi primit un ajutor din partea oamenilor cu siguranţă nu ar fi avut şansa să se elibereze singur şi ar fi murit.

Pentru că lupul putea fi imprevizibil, oamenii au trebuit să-şi ia câteva măsuri de precauţie. Un

panou de lemn a fost aşezat între capcană şi lup, în acest fel păzindu-se de un eventual atac din partea animalului chinuit de durere.

În acest moment lupul a devenit destul de agitat, însă eliberarea piciorului din capcana de fier a fost o reuşită.

Văzându-se liber, lupul a plecat în grabă, pierzându-se în adâncul pădurii. E minunat că un eveniment nefericit s-a terminat în cele din urmă cu bine!

 

Cateva lucruri interesante despre lupul cenusiu
Un bot alungit, dinti ascutiti, blana deasa, picioare lungi, piept ingust, labe pliabile si o coada bogata – acestea sunt caracteristicile fizice ale lupului cenusiu. Canis Lupus este cunoscut ca fiind cel mai mare membru al familiei canidelor din salbaticie.

Este un mamifer carnivor, conceput pentru a vana, astfel ca isi petrece majoritatea timpului intr-o neobosita cautare a prazilor mari. Exista cateva fapte interesante despre aceasta ruda indepartata a cainelui domestic, si anume:

 Canis Lupus este un mamifer care are stramosi comuni cu cainii domestici. Poate fi intalnit in tarile cu clima rece. Blana sa aspra si voluminoasa il protejeaza de frig.

 Lupul cenusiu are o inaltime cuprinsa intre 0.6 si 0.9 metri si o greutate de 25 pana la 65 kg. La fel ca majoritatea animalelor, se bazeaza pe simturile sale, pentru a vana si pentru a comunica cu ceilalti lupi. Poate auzi un alt lup de la o distanta de 5 – 6,5 km, iar simtul mirosului este de 100 de ori mai dezvoltat decat cel al oamenilor.

 Este capabil sa alerge cu o viteza de 55 – 65 de km pe ora, labele sale prevazute cu gheare puternice ajutandu-l sa se ancoreze in zapada. Isi ridica capul numai atunci cand este in alerta, de obicei purtandu-si-l la acelasi nivel cu spatele. Acest animal carnivor poate consuma aproape orice – cerbi, iepuri, rozatoare, elani, iaci, soareci sau oi.

 Este un animal social. Indiferent de numarul membrilor dintr-un grup, lupii vor ramane intotdeuna uniti. Grupul, cunoscut sub denumirea de haita, este condus de un singur mascul puternic. Interesant este ca lupii din specia Canis Lupus fac aproape totul impreuna: vaneaza, se joaca si chiar urla. In general, haita este foarte bine organizata ierarhic.

 Un alt fapt semnificativ legat de lupul cenusiu este acela ca nu distinge culorile, iar puii se nasc surzi si orbi – acestia incep sa vada numai dupa 9 -12 zile. Cu o rata de crestere rapida, greutatea puilor se va mari de aproape 30 de ori in primele patru luni.

Din cauza vanatorii si a popularitatii crescute ca animale de companie, populatia locala de lupi cenusii este amenintata cu disparitia.

Astfel ca Statele Unite ale Americii au reintrodus lupii cenusii pe lista rosie a animalelor amenintate cu disparitia, dupa ce in luna martie a acestui an, autoritatile anuntau deschiderea sezonului de vanatoare la lupi, dupa un deceniu de interdictii, anunta DiscoveryNews, citand o decizie a unui tribunal american.

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Lasă un răspuns

x

Check Also

Faceţi cunoştinţă cu Gringo – Motănelul mustăcios care topeşte orice inimă cu drăgălăşenia lui

Nu există nicio îndoială că pisicile ocupă primele locuri în topul preferinţelor utilizatorilor de internet ...

error: Content is protected !!