Acest cuplu refuză să renunţe la câinii familiei în timpul inundaţiilor – riscându-şi propriile vieţi

În urmă cu trei ani pe internet a apărut o înregistrare video dramatică care arăta cum un cuplu din oraşul Joso, Japonia şi cei doi câini ai lor au fost salvaţi de pe un acoperiş cu ajutorul elicopterului după ce o mare parte din Japonia de est a fost devastată de inundaţii puternice. Misiunea de salvare a fost una dificilă, întrucât oamenii nu au fost dispuşi nicio clipă să-şi abandoneze patrupezii iubiţi, chiar dacă puteau să îşi piardă viaţa.

Loading...

Oraşul Joso, situat la nord de Tokyo, Japonia, a fost lovit de inundaţii masive pe data de 10 septembrie 2015. 90.000 de locuitori au fost evacuaţi, dar câteva sute de persoane au rămas blocate, după ce apele agitate au străbătut oraşul cu o forţă uriaşă. Cuplul din aceste imagini şi cei doi câini ai lor au fost doar câţiva dintre locuitorii oraşului Joso salvaţi de Forţa de Autoapărare a Japoniei (SDF), după ce ploaia torenţială a făcut răul Kinugawa să-şi mărească debitul şi să inunde complet zona.

În timp ce survola zona cu elicopterul, echipa de salvatori a zărit doi oameni care se urcaseră pe acoperişul casei lor şi care ţineau strâns în braţe doi căţeluşi. Se pare că aceştia nu s-au gândit nicio clipă să încerce să se salveze lăsându-şi animalele în urmă, ci au făcut tot posibilul să scape de acolo împreună. Răsuflăm uşuraţi să vedem cum la un moment dat cuplul este transportat în siguranţă la elicopter, la fel şi câinii lor mult iubiţi. Întreaga casă a fost spulberată apoi de furia apelor.

Prelungirea precipitaţiilor a determinat autorităţile să emită avertismente meteorologice pentru 5 milioane de persoane dintr-o zonă vastă din estul Japoniei, unde se afla şi oraşul Joso, iar 800.000 de persoane chiar au fost sfătuite să-şi evacueze locuinţele.

Animalele pe care le-am adoptat sunt membri cu drepturi depline ai familiilor noastre și nu am putea trăi fără ele. Apreciaţi și împărtășiți articolul dacă sunteţi de acord că acest cuplu a făcut ceea ce trebuia!

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Povestea câinelui care a salvat patru oameni dintr-un spital, după ce a intrat în flăcări să pornească alarma de incendiu

Un câine a devenit eroul a patru oameni, după ce i-a salvat din incendiul care ...

error: Content is protected !!