Aceste imagini ar trebui distribuite tuturor – numărul 4 m-a făcut să râd cu lacrimi. Ce pisici teribile!

Oamenii din zilele noastre nu apreciază lucrurile cu adevărat frumoase din viaţa de zi cu zi, cum ar fi prezenţa unui animal de companie. Mulţi ar trebui să ia animalele ca pe un exemplu, pentru că de multe ori uităm să ne oprim şi să ne bucurăm de momentele minunate pe care acestea ni le oferă.

Loading...

Pisicile pe care le veţi vedea în aceste imagini vă vor arăta cât de frumoasă este viaţa, oricând şi oriunde… Nu puteţi rata aceasta doză de bună dispoziţie şi zâmbete!

10 lucruri extraordinare despre pisici pe care nu le stiai

Pisicile au fost intotdeauna creaturi misterioase, sacre in mai multe culturi. Majoritatea obiceiurilor lor incep sa fie elucidate de stiinta. Iata cateva exemple:

Faptul ca pisicile au fost venerate in Egipt este universal cunoscut, dar ele au fost declarate sacre si in Japonia in jurul anului 1000, conform Cats International.

Pisicile pot vedea noaptea de 5 ori mai bine decat oamenii – in special daca tinta este in miscare – chiar daca nu pot distinge atat de multe culori ca ochiul uman.

O pisica domestica sanatoasa poate atinge viteze de 31 km/h, dar nu poate mentine un astfel de ritm mai mult de 1 minut.

Pisicile pot sari de 5 ori lungimea propriului corp. In termeni umani, ar fi echivalentul unei sarituri de lungimea unui bazin.

O pisica adulta sanatoasa isi petrece aproximativ 15% din timp intr-un somn adanc, 50% intr-un somn usor si 35% treaza. Acest program este posibil prin abilitatea pisicilor de a deveni alerte la capacitate maxima imediat dupa ce se trezesc.

Sectiunile din creierul unei pisici responsabile de intelegerea, filtrarea si gestionarea emotiilor corespund cu cele din creierul uman.

O pisica are 244 de oase in corp (spre deosebire de oameni, care au 206). Au 60 de vertebre, iar 20 dintre aceste oase sunt localizate in coada, pentru flexibilitate.

Pisicile sunt cel mai active dimineata si seara (rasarit si apus) pentru ca atunci sunt cele mai bune momente de vanat.

Pisicile se nasc cu 26 de dinti de lapte, inlocuiti de 30 de dinti permanenti pe masura ce cresc.

Majoritatea pisicilor adulte nu au enzima necesara pentru digererea laptelui.

 

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Câinele abandonat pe un drum din Grecia urmăreşte maşina unei femei şi „cere” să fie salvat. Ce soarta va avea bietul catel…

În urmă cu câteva săptămâni, Valia Orfanidou conducea pe un drum rural din Grecia, când, ...

error: Content is protected !!