Am adoptat o căţeluşă de la un adăpost, care a devenit cea mai bună prietenă a fiicei noastre

Fiica noastră îşi dorea foarte mult un căţel.
Ne-am hotărât să-i facem o surpriză şi, în acelaşi timp, să facem şi o faptă bună.

Loading...

Am mers la un adăpost pentru câini fără stăpân, iar fiica noastră a mers direct la Lucy, o căţeluşă abandonată, în vârstă de câteva luni.

Din discuţiile cu cei de la adăpost, Lucy a fost găsită pe străzi, speriată, foarte slabă şi bolnavă.

Deşi părea să se simtă bine în compania celor de la adăpost, Lucy s-a bucurat enorm când a întâlnit-o pe fiica noastră, Mia.

Nu s-a mai simţit singură dimineaţa

Lucy este partenerul ideal de joacă

Este chiar talentată

Şi nu neglijăm igiena!

Bineînţeles, avem mai multe motive pentru a sărbători!

Un câine maidanez din Cluj-Napoca, a devenit animal de terapie în Marea Britanie

Talentul poate fi ascuns în cele mai neaşteptate locuri!
Un câine maidanez care trăia într-o tabără de rromi din Cluj-Napoca a fost salvat și dus în Marea Britanie unde a devenit animal de terapie. Kratu, un metis de ciobănesc mioritic, a fost adoptat de o persoană cu autism. Acum își însoțește stăpâna peste tot.

Soarta lui Kratu părea a fi pecetluită atunci când a ajuns pe străzile din Cluj-Napoca, fără stăpân.

Dar o femeie inimoasă l-a salvat! L-a învățat câteva comenzi de dresaj și apoi i l-a trimis unei prietene din Anglia, care suferă de autism.

Caine pentru terapie
Nimeni nu se aştepta ca un maidanez ignorat de toată lumea să ajungă caine pentru terapie.

”Aveam doi căţei, dar simțeam că mai e loc pentru cineva așa că i-am cerut unei prietene să se uite după un metis de ciobănesc. La un moment dat am primit o fotografie cu un cățel care trăia într-o tabără de rromi din România. Am decis să-l luăm și a fost pus într-un program de dresaj. Când a ajuns la mine avea patru luni”, a povestit femeia, care suferă de autism.

Ea spune că prima întâlnire cu cățelul român a fost perfectă: ”I-am trimis o mulțime de mesaje vocale, așa că atunci când a ajuns camionul care ăl transporta m-am așezat lângă cutia lui și i-am spus «Bună ziua Kratu, sunt mama ta, ești acasă acum», el mi-a cunoscut vocea și și-a scos capul prin cutie pentru a mă atinge.”

Cățelul a dat dovadă de multă perseverență în continuarea muncii de dresaj și a învățat tehnici pentru persoanele suferinde de autism.

Acum, este primul câine din Anglia care a trecut examenul celei mai noi tehnici de dresaj, bazate pe imitarea stăpânului.

Acum, Kratu și stăpâna sa sunt de nedespărțit
Tess povestește de exemplu că Kratu o ajută atunci când este într-o mulțime și îi este dificil să accepte acest lucru: ”Face anumite sarcini speciale. Pentru mine e foarte dificil să fiu în preajma unor mulțimi. Dar Kratu mă ajută, făcându-mi semne uşoare cu lăbuţa”.

 

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Povestea câinelui care a salvat patru oameni dintr-un spital, după ce a intrat în flăcări să pornească alarma de incendiu

Un câine a devenit eroul a patru oameni, după ce i-a salvat din incendiul care ...

error: Content is protected !!