Animal extrem de rar, văzut după 100 de ani în Africa

Un extrem de rar leopard negru a fost fotografiat pentru prima dată în circa 100 de ani în Africa, informează publicaţia britanică Daily Mail, conform Agerpres.

Loading...

Mitica creatură a fost fotografiată în Kenya de Will Burrard-Lucas, un fotograf britanic, în timpul unei plimbări de noapte. Potrivit DM, este pentru prima dată când un astfel de leopard a fost surprins pe cameră în Africa în ultimii 100 de ani.

Blana sa întunecată, pe care petele specifice leopardului se desluşesc cu greutate, este rezultatul unei variaţii genetice denumite melanism (o pigmentaţie neagră excesivă a părului şi pielii, n.red.), opusă albinismului.

Burrard-Lucas a declarat pentru Daily Mail că încă din copilărie visul său a fost să fotografieze un astfel de leopard, astfel că, după ce a aflat ca mai multe exemplare de acest fel au fost zărite în zona Laikipia din Kenya, s-a decis să plece într-o expediţie în această zonă în luna ianuarie.

În colaborare cu biologi locali, el am instalat mai multe camere activate de la distanţă, echipate cu senzori de mişcare/infraroşu, în zonele unde se credea că ar trăi aceşti leoparzi.

Fotograful a declarat că nu şi-a putut crede ochilor când întorcându-se la una dintre acestea într-o zi, el a văzut un leopard negru uitându-se direct către cameră.

Nicholas Pilfold, un biolog de la San Diego Zoo Global, care studiază în prezent leoparzii din Laikipia şi l-a ajutat pe Burrard-Lucas cu proiectul său fotografic, a confirmat că surprinderea pe cameră a unui leopard negru este un eveniment extrem de rar.

″Întotdeauna am auzit că leopardul negru trăieşte în această regiune, dar povestirilor le lipseau imaginile de înaltă calitate care să le confirme existenţa”, a declarat acesta.

“Acestea sunt primele imagini confirmate în aproape 100 de ani ale unui leopard negru în Africa, iar aceasta regiune este singura din Africa în care trăieşte leopardul negru”, a adăugat biologul.

Leoparzii negri sunt, de obicei, asociaţi pădurilor dese unde se crede că blana lor de culoare închisă îi ajută să se ascundă. Din acest motiv, aceştia au fost văzuţi în cea mai mare parte în pădurile din Asia.

Potrivit specialiştilor, leopardul negru surprins pe cameră era o tânără femelă, aflată în compania unui alt leopard, cu colorit normal, posibil un părinte.

 

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Câinele abandonat pe un drum din Grecia urmăreşte maşina unei femei şi „cere” să fie salvat. Ce soarta va avea bietul catel…

În urmă cu câteva săptămâni, Valia Orfanidou conducea pe un drum rural din Grecia, când, ...

error: Content is protected !!