Au mers pe urmele unui câine care fugea zilnic de acasă. Au înmărmurit când au aflat motivul său

Totul începe ca o poveste. Într-un mic orăşel din California trăia un băieţel de numai cinci ani cu probleme serioase de dezvoltare fizică. Se părea că nimic nu ar fi putut să-l ajute să depăşească aceste necazuri, însă un câine a făcut mai mult decât ar fi putut face orice om.

Din ziua în care s-a născut, Danny s-a dezvoltat într-un ritm lent atât fizic cât şi intelectual. Doctorii nu-şi puteau da seama de ce suferă copilul, ci doar intuiau că există un motiv pentru care dezvoltarea acestuia era întârziată.

Cu toţii au crezut că băiatul are tetrapareză spastică pentru că atunci când era bebeluş nu putea să se rostogolească de pe o parte pe alta sau să meargă de-a buşilea. Chiar dacă au ştiu de la început de problemele lui Danny, Dixie Morgan împreună cu soţul ei nu au ezitat să-l adopte.

Când l-au văzut pentru prima dată, acesta zâmbea, lucru care i-a impresionat cel mai mult. Dixie este profesoară şi împreună cu soţul ei, Edward, l-au iubit din prima zi ca şi pe ceilalţi doi copii adoptaţi. Sora lui Cecily vorbeşte cu multă căldură despre fratele său spunând că în ciuda faptului că are un retard şi o slabă dezvoltare, ea îl consideră cu totul special.

Danny nu era capabil să lege cuvintele într-o propoziţie pentru a putea purta o conversaţie cu cei din jur. Familia Morgan a fost foarte răbdătoare cu băieţelul şi i-a oferit atât lui cât şi celorlalţi doi copii tot ce şi-au dorit, cu excepţia unui singur lucru, un câine. Când părinţii au decis să meargă să caute un câine pentru a le îndeplini şi această dorinţă, au aflat cu surprindere de patrupedul unei vecine care abia se mutase în zonă.

Saki este un ciobănesc german salvat de pe străzi de către o fundaţie care se preocupă de câinii special antrenaţi pentru găsirea victimelor din catastrofe. Vecina familiei Morgan îi oferea lui Saki un adăpost temporar până când acesta avea să-şi reia din nou antrenamentele. După aproximativ două săptămâni, într-o dimineaţă, Dennie a observat lipsa lui Saki. A aflat mai târziu că acesta trecea printr-o gaură din gard şi mergea la vecinii de peste drum. Copiii familiei Morgan s-au speriat la început de apariţia patrupedului, însă Danny l-a îmbrăţişat cu căldură.

Oare ce instinct misterios l-a purtat pe acest câine la uşa băieţelului cu mari probleme de dezvoltare? Oricare ar fi fost acestea, se pare că prezenţa câinelui a avut un efect imediat asupra comportamentului lui Danny. Băiatul obişnuia să îi cuprindă capul patrupedului între palme, să-l privească în ochi şi să-i vorbească. Ca un bun prieten, Saki îl asculta liniştit ca şi cum era de acord cu tot ceea ce micuţul îi spune.

Stăpâna lui Saki nu s-a opus ca patrupedul să meragă în fiecare zi la băiat, cei doi fiind deja de nedespărţit. Cadrele didactice de la grădiniţa lui Danny au observat schimbări majore în dezvoltarea băiatului de când acesta interacţiona cu câinele. Danny se consideră acum tatăl lui Saki, iar faptul că a putut vorbi într-o propoziţie logică „Eu sunt tatăl lui Saki!” a fost un progres foarte important.

Nu numai limbajul a fost cel care s-a îmbunătăţit considerabil, ci şi mobilitatea şi coordonarea motrică, Danny reuşind să arunce o minge în linie dreaptă. Învăţarea eficientă are loc acum mult mai uşor, copilul implicându-se la un nivel emoţional ridicat. Atâta timp cât băiatul avea o relaţie specială cu Saki, acest lucru conducea ireversibil la dezvoltarea lui armonioasă. Soţii Morgan au recunoscut faptul că patrupedul jucase un rol important în viaţa fiului lor, însă patrupedul trebuia să se întoarcă la sediul fundaţiei pentru noi antrenamente.

Aflând de această poveste minunată, cei de la fundaţie au decis imediat să-l lase pe Saki să rămână lângă Danny. Câinele îşi împlinise deja misiunea pentru care fusese antrenat. Acesta găsise şi salvase un băieţel. Emoţionant!

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

De ce miauna pisica ta in special noaptea

Cine nu își dorește să aibă un animăluț în casă? Ei bine, odată cu cumpărarea ...