Au salvat un câine din râul îngheţat. Ce au descoperit apoi despre animal

Câţiva muncitori estonieni care lucrau la un baraj s-au grăbit să salveze miercuri un câine din apa îngheţată a unui râu – fără a-şi da seama că patrupedul pe care l-au adus în maşină pentru a-l duce la veterinar era de fapt un lup, informează BBC.

Loading...

Bărbaţii lucrau la barajul Sindi de pe râul Parnu, când au văzut animalul prins în apa îngheţată.

După ce şi-au croit o potecă prin gheaţă pentru a ajunge la el, muncitorii au dus patrupedul îngheţat la o clinică veterinară.

Potrivit Uniunii estoniene pentru protecţia animalelor (EUPA), lupul avea tensiunea arterială scăzută când a ajuns la veterinar, ceea ce ar explica docilitarea sa atunci când muncitorii l-au dus în maşină pentru a-l încălzi.

“Era calm, a dormit pe picioarele mele. Când am vrut să le întind, şi-a ridicat capul pentru o clipă”, a povestit unul dintre muncitori.

Deşi veterinarii au avut îndoieli despre natura acestui patruped, destul de mare, într-un final un vânător local a fost cel care a confirmat că patrupedul găsit era un lup mascul, în vârstă de un an.

Beneficiind de aceste noi informaţii, personalul clinicii a decis să pună lupul într-o cuşcă după tratament – în cazul în care devine mai puţin docil odată ce îşi revine.

EUPA a declarat că a plătit pentru tratamentul animalului şi că “din fericire, totul a ieşit până la urmă bine”.

Lupul şi-a revenit pe parcusul zilei respective şi după a fost echipat cu o zgardă cu GPS a fost eliberat în sălbăticie.

În Estonia trăiesc în prezent sute de lupi, însă foarte puţini au fost echipaţi cu astfel de zgărzi în ultimii ani.

Anul trecut, lupul a fost ales animalul naţional al acestei ţări de un grup de organizaţii pentru protecţia mediului.

Ce a găsit un câine al poliţiei germane într-o maşină parcată. Putea urma o tragedie

Poliţia din Dresda a iniţiat o anchetă, după ce a descoperit 17 grenade de mână într-un SUV parcat în apropiere de gara centrală a oraşului, au indicat forţele de ordine marţi, potrivit dpa.

Doi indivizi, în vârstă de 17 şi respectiv 28 de ani, au fost reţinuţi în legătură cu acest incident. Poliţia a inspectat vehiculul în seara zilei de luni, după ce un agent de poliţie a observat că vehiculul era parcat ilegal.

Cei doi tineri reţinuţi s-au dovedit a fi originari din Bosnia-Herţegovina şi se vor afla în custodia poliţiei până când forţele de ordine vor verifica dacă ei se aflau în mod legal pe teritoriul Germaniei.

La o primă verificare a maşinii s-a descoperit o cantitate de droguri, iar poliţia a decis să recurgă la un câine special dresat pentru căutări mai minuţioase. Câinele nu a descoperit însă alte droguri, ci grenadele de mână ascunse în spatele unor panouri.

Zona unde era parcată maşina a fost izolată, iar grenadele au fost ridicate pentru a vedea dacă prezintă vreo ameninţare.

Autorităţile spun că nu au nicio explicaţie deocamdată privind prezenţa dispozitivelor explozive în vehiculul celor doi tineri reţinuţi.

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Povestea câinelui care a salvat patru oameni dintr-un spital, după ce a intrat în flăcări să pornească alarma de incendiu

Un câine a devenit eroul a patru oameni, după ce i-a salvat din incendiul care ...

error: Content is protected !!