Câine salvat din apele înghețate ale Someșului, după 4 ore între ghețuri

Pompierii dejeni au reuşit să salveze un câine din apele îngheţate ale Someşului, care rămăsese captiv în gheaţă, în dreptul localităţii Petreşti.

Loading...

Conform ISU Cluj, cel mai probabil gheaţa a cedat în momentul când animalul a încercat să traverseze râul şi acesta a fost prins în golul creat.

“Oamenii de la casele din apropiere au auzit schelălăitul câinelui şi au încercat să ajungă la el folosind o barcă de agrement (gonflabilă). Barca de o persoană s-a spart la contactul cu gheaţa tăioasă şi numai o minune a făcut ca persoana din barcă să poată ieşi la mal. Oamenii inimoşi nu s-au descurajat şi au solicitat ajutorul pompierilor dejeni”, au transmis presei reprezentanţii ISU Cluj.

Folosind barca de salvare, militarii au reuşit să spargă cu lopeţile gheaţa pe o distanţă de circa 10 metri şi să ajungă în apropierea câinelui, care începea deja să prezinte semne de epuizare.

Pompierii militari au reuşit să-l elibereze dintre sloiuri, însă animalul a fugit imediat ce a fost adus la mal, fără a da şansa salvatorilor să îl încălzească şi să îl ducă într-un loc protejat.

Pompierii dejeni au reușit să scoată câinele unei familii ce a rămas captiv în gheața ce s-a format pe apa râului Someș, în dreptul localității Petrești.

Cel mai probabil gheața a cedat în momentul când animalul a încercat să traverseze râul, și cainele a fost prins în golul creat.

Oamenii de la casele din apropiere au auzit schelălăitul câinelui și au încercat să ajungă la el folosind o barcă de agrement (gonflabilă). Barca de o persoană s-a spart la contactul cu gheața tăioasă și numai o minune a făcut ca persoana din barcă să poată ieși la mal.

Oamenii nu s-au descurajat și au solicitat ajutorul pompierilor dejeni.

Folosind barca de salvare, militarii au reușit să spargă cu lopețile gheața pe o distanță de circa 10 m și să ajungă în apropierea câinelui, care începea deja să prezinte semne de epuizare.

Pompierii militari au reușit să-l elibereze dintre sloiuri, însă animalul a fugit imediat ce a fost adus la mal, fără a da șansa salvatorilor să îl încălzească și să îl ducă într-un loc protejat.

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Povestea câinelui care a salvat patru oameni dintr-un spital, după ce a intrat în flăcări să pornească alarma de incendiu

Un câine a devenit eroul a patru oameni, după ce i-a salvat din incendiul care ...

error: Content is protected !!