Câine salvat dintr-un canal de pompierii din Timișoara(video)

Pompierii timișeni au dovedit, încă o dată, că sunt pricepuți și au suflet bun. O echipă de la ISU Timiș a salvat un câine rămas captiv într-un canal, scrie realitateadetimis.net.

Loading...

“În jurul orei 11.00, am fost solicitați să intervenim pentru salvarea unei cățelușe căzută într-un canal tehnologic (cu apă), de pe STR.POLONA. S-a intervenit cu o autospecială de la Detașamentul 2, un ofițer, 3 subofițeri și 2 elevi”, se arată într-o comunicare a celor de la ISU Timiș.

Printre cei aflați în echipa se salvatori se află și un elev pompier aflat la prima lui intervenție.

De ce nu îngheață lăbuțele câinilor?

Un grup de cercetători din Japonia a încercat să afle de ce, iarna, lăbuțele cainilor nu îngheață, iar datorită acestui lucru, patrupedele se pot juca voioase prin zăpadă.

Studiul publicat de specialiștii în dermatologie veterinară speficică faptul că lăbuțele exemplarelor canine au o mulțime de țesuturi adipoase.

Iar venele care trec prin lăbuţe sunt aranjate în aşa fel încât să ofere căldură! Arterele din lăbuţe sunt foarte apropiate de vene, lucru ce ajută la transferarea căldurii din sânge.

Atunci când animalul atinge o suprafaţa rece, căldura din artere este transferată în vene, iar asta ajută la menţinerea „pernuţelor” la o temperatură acceptabilă. În plus, sângele se încălzeşte înainte să pornească înapoi în corp şi, astfel, temperatura câinelui nu scade.

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Cel mai scump porumbel din lume tocmai a fost vândut cu 1,6 milioane de euro! Licitația a început de la 200 de euro! Ce poate să facă…

New Kim, o femela in varsta de 2 ani, a fost initial scoasa la licitatie ...

error: Content is protected !!