Câinele abandonat pe un drum din Grecia urmăreşte maşina unei femei şi „cere” să fie salvat. Ce soarta va avea bietul catel…

În urmă cu câteva săptămâni, Valia Orfanidou conducea pe un drum rural din Grecia, când, deodată, un căţeluş alb-negru a ieşit dintre tufişuri şi a început să alerge după autovehiculul său.

Curioasă, Valia a început să îl privească în oglinda retrovizoare, observând curând că bietul patruped era extrem de hotărât să o urmeze.

„Mi-am spus în gând: ‘O, nu, încă unul’, mărturiseşte femeia. „Grecia are aproximativ între 3 şi 5 milioane de câini fără stăpân. Străzile de aici sunt ca un adăpost deschis – cei care nu mai vor să ţină un câine, aleg pur şi simplu să-l arunce pe stradă, nu există altă opţiune”, s-a plâns aceasta.

Valia este o mare iubitoare de animale, dar şi o voluntară ce ajută la promovarea adopţiilor câinilor în Grecia, detaliind experienţele sale pe blogul „The Orphan Pet”. Curând, a ştiut că nu poate lăsa câinele în acea situaţie, aşa că a oprit maşina şi i-a permis să intre.

„Când a văzut că am oprit, s-a ascuns instinctiv după roţile maşinii”, a spus Valia. „De fiecare dată când mă apropiam de el, se ascundea şi, când făceam câţiva paşi înapoi, ieşea din ascunzătoare şi lătra la mine de parcă ar fi încercat să-mi spună ceva”.

Zece minute de joacă „de-a v-aţi ascunselea” pură au trecut înainte ca femeia să reuşească să prindă căţelul şi să-l aşeze pe bancheta din spate a maşinii, unde s-a simţit imediat în siguranţă şi a început să dea din coadă fericit.

În aceeaşi după-amiază, Valia a dus puiul la o clinică veterinară pentru un consult general. Deşi căţelul supravieţuise cu hrană şi apă găsite ocazional, era destul de sănătos.

În prezent se află într-o locuinţă temporară din Atena după ce a scăpat în mod miraculos de cea mai tulbure perioadă a vieţii sale. A fost numit „Bandit” şi este pe mâini bune, în grija noii sale familii.

„Este independent şi încăpăţânat”, a mai adăugat Valia. „[Dar] foarte loial şi trăieşte pentru a învăţa.” Bandit învaţă cu dăruire despre noua sa lume – despre paturi moi, boluri pline cu mâncare, oameni blânzi şi plimbări lungi în parc.

 

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

De ce miauna pisica ta in special noaptea

Cine nu își dorește să aibă un animăluț în casă? Ei bine, odată cu cumpărarea ...