Câinele erou care a impresionat o lume întreagă

O poveste impresionantă a făcut înconjurul lumii zilele acestea. Protagonistul acesteia, Tie Hsiung, un căţel din rasa Labrador, se afla la prima sa misiune de salvare, în urma cutremurului care a avut loc recent în oraşul Haulien din Taiwan. Mulţumită acestuia, au fost găsite două persoane prinse sub dărâmăturile Hotelului Marshal, după mai bine de 15 ore de la producerea cutremurului cu magnitudinea de 6,4 grade pe scara Richter. Una din aceste persoane a fost recuperată nevătămată de sub dărâmături iar cealaltă a decedat ca urmare a rănilor grave.

Loading...

Dresorul căţelului Tie Hsiung, al cărui nume se traduce prin “Eroul de fier”, a povestit despre pericolele din timpul misiunii de salvare. “Locul era plin de cioburi şi dărâmături. Am crezut că va fi cuprins de teamă, dar a reuşit să îşi învingă frica şi să pătrundă prin grămezile de moloz. A făcut o treabă excelentă!”, declară mândru acesta.

Echipa de salvare a victimelor cutremurului din Taiwan. Câinele erou Tie Hsiung este labradorul cu blana aurie din dreapta, iar labradorul negru este Tuei Tuei
Misiune dificilă, curaj pe măsură
De îndată ce cutremurul a încetat, echipa de salvare alcătuită din patru căţei, printre care şi Tie Hsiung, împreună cu dresorii lor, s-a deplasat din oraşul Taichung spre Haulien. Căţeii au fost antrenaţi exclusiv pentru o astfel de misiune, dar n-au avut şansa să participe în realitate la una. De aceea, nu se ştia cu siguranţă cum vor reacţiona căţeii în timpul acestei misiuni.

Aşa arăta hotelul Marshal după cutremurul din Taiwan, în momentul intervenţiei
Un alt căţel din echipă, tot din rasa Labrador, s-a făcut de asemenea remarcat pentru curajul său. Tuei Tuei a fost trimis la etajele superioare, în condiţiile în care exista riscul producerii unor accidente. “De obicei efectuăm antrenamentele în condiţii de calamitate, dar în zone sigure. De aceea, nu ştiam cum va decurge misiunea şi care va fi compartamentul căţeilor într-o situaţie reală”, declară cu mândrie dresorul lui Tuei Tuei. În urma intervenţiei căţeii au avut nevoie de îngrijiri medicale, datorită unor inflamaţii în zona urechilor apărute ca urmare a alergiei, vremii sau stresului.

Cei doi câini din rasa Labrador au fost premiaţi de primarul oraşului Taichung pentru merite deosebite, iar fotografiile cu aceştia au ajuns virale în mediul online.

Au picat testul pentru depistarea narcoticelor
Cei doi câini au picat testul pentru depistarea narcoticelor, deoarece sunt prea plini de viaţă. Însă, aceasta este trăsătura obligatorie pentru câinii folosiţi în misiunile de salvare. “Când alegem un căţel căutăm unul care să fie jucăuş şi să îi placă mâncarea pentru a putea fi dresat. De asemenea, trebuie să fie neînfricat şi îndrăzneţ pentru că nu trebuie să se teamă de sunete sau maşinării, care ar putea pune în pericol misiunea.”, declară unul dintre dresori.

Câinii pentru misiuni de salvare nu erau folosiţi în Taiwan până acum 7 ani. Iniţiatorul acestei divizii spune că necesitatea a venit în urma unui cutremur petrecut în 1999, soldat cu 2400 de victime. Acesta declară că aceşti câini mai puteau salva nişte vieţi. “Peste tot în lume existau astfel de câini, nu şi în Taiwan. Câinii au simţurile foarte ascuţite, în special cel olfactiv. Oricât de pregătit ar fi un om, nu poate egala performanţele câinilor.”

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Cel mai scump porumbel din lume tocmai a fost vândut cu 1,6 milioane de euro! Licitația a început de la 200 de euro! Ce poate să facă…

New Kim, o femela in varsta de 2 ani, a fost initial scoasa la licitatie ...

error: Content is protected !!