Cainele erou, care si-a pierdut un picior in Afghanistan, a primit medalia de onoare

Lucca a fost inrolat in Afghanistan peste 6 ani de zile. In tot acest timp acesta a facut parte din echipa de genisti, fiind antrenat pentru a detectai bombe, arata HuffPost.

Loading...

Fiind la datorie in 2012, cainele Lucca si-a pierdut piciorul stang din fata din cauza unei bombe care a explodat. Acesta a supravietuit si a salvat in acel moment 6 soldati britanici. In toti cei 6 ani a efectuat peste 400 de misiuni si a ajutat la detectarea a peste 700 de bombe. Niciun soldat si niciun civil nu au murit in toate misiunile sale.

,Ea e singurul motiv pentru care m-am intors nevatamat acasa.”, a declarat Sergent Chris Wilingham care a adoptat-o pe Lucca.

Saptamana aceasta cainele a primit medalia Dickin de onoare pentru tot timpul in care a fost in armata. Este cea mai mare distinctie militara care poate fi acordata in Regatul Unit.

Gunnery sergeant Christopher Willingham, of Tuscaloosa, Alabama, USA, poses with US Marine dog Lucca, after receiving the PDSA Dickin Medal, awarded for animal bravery, equivalent of the Victoria Cross, at Wellington Barracks in London, Tuesday, April 5, 2016. The 12-year-old German Shepherd lost her leg on 23 March 2012, in Helmand Province, Afghanistan, when Lucca discovered a 30lb improvised explosive device (IED) and as she searched for additional IEDs, a second device detonated, instantly loosing her front left leg. Lucca completed over 400 separate missions in Iraq and Afghanistan during six years of active service protected the lives of thousands of troops, with her heroic actions recognised by the UK’s leading veterinary charity, PDSA, with the highest award any animal in the world can achieve while serving in military conflict. (AP Photo/Frank Augstein)

In momentul de fata Lucca se relaxeaza in California, SUA si alaturi de stapanul ei adoptiv viziteaza scoli si centre de copii impartasindu-le acestora povestea lor.

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Lasă un răspuns

x

Check Also

Faceţi cunoştinţă cu Gringo – Motănelul mustăcios care topeşte orice inimă cu drăgălăşenia lui

Nu există nicio îndoială că pisicile ocupă primele locuri în topul preferinţelor utilizatorilor de internet ...

error: Content is protected !!