Câinele nu conteneşte să mulţumească noului său proprietar pentru că a fost salvat

Unii patrupezi au nevoie de spaţiu personal şi zilnic de câteva ore pentru a mânca, adulmeca sau dormi, dar Stanley nu este unul dintre aceşti câini.

Loading...

Cu un an şi jumătate în urmă, Sam Clarence l-a adoptat pe Stanley din Christchurch, Noua Zeelandă şi de atunci a putut vedea cum căţelul speriat se transformă încet încet în ceea ce s-ar putea numi „cel mai bun prieten al său”.

În prezent, Stanley refuză să dea drumul mâinii proprietarului său, ceea ce nu este deloc convenabil atunci când bărbatul se află la volanul maşinii. „Simte că trebuie să-mi mulţumească tot timpul”, povesteşte Clarence. „El este foarte dependent ce acest lucru.”

Clarence l-a cunoscut pe Stanley pe când lucra ca voluntar pentru adăpostul din apropiere. Doi pui de 6 luni au fost găsiţi pe o proprietate abandonată împreună cu mama lor, iar Clarence a trebuit să se ocupe de îngrijirea unuia dintre câini timp de câteva săptămâni.

Dar de îndată ce Clarence a văzut o poză cu Stanley, a ştiut că acest câine va întâmpina mari probleme de adopţie.

Pentru Stanley, a fost departe de dragoste la prima vedere.

„El a fost îngrozit când l-am adus acasă şi i-a trebuit o oră să coboare din maşină”, a spus Clarence. „Odată ce a prins puţin curaj, i-am oferit o baie caldă, nişte mâncare şi un culcuş confortabil în fata şemineului.”

Când Stanley s-a adaptat să trăiască în interior, să mănânce şi să bea apă dintr-un castron, s-a alăturat noului său proprietar. „A dormit lângă mine în pat şi s-a lipit de mine”, a spus Clarence. „Doarme în spatele meu şi are întotdeauna cel puţin o labă care îmi atinge spatele; dacă eu mă mut, se mută şi el.”

Este posibil ca Stanley să fi îmbătrânit şi să fi devenit mai înţelept, dar nu şi-a pierdut niciodată nevoia de a fi aproape de salvatorul său.

„Dacă conduc, trebuie să îl mângâi mereu, altfel mă va atenţiona”, a explicat Clarence. „Dacă ne uităm la televizor, se întâmplă acelaşi lucru. Mă va atenţiona cu labele până când îi arăt afecţiune. Face parte din caracterul lui. Dacă nu sunt în preajmă, începe să-i facă acelaşi lucru şi prietenei mele.”

Atât proprietarul, cât şi câinele, adoră aventurile în aer liber în Noua Zeelandă şi, de îndată ce Stanley vede oceanul, un râu sau un lac, sare în apă fără să stea pe gânduri.

Clarence nici că-şi putea imagina un partener de călătorie mai potrivit – chiar dacă asta înseamnă să te străduieşti din greu pentru a fi atent la drum.

Prin tot ceea ce face, el demonstrează că trăieşte doar pentru a-mi mulţumi”, a mai spus Clarence. “Stanley este foarte fericit. Nu am întâlnit niciodată un câine cu o inimă atât de mare.“

Distribuiţi acest articol cu prietenii şi familia.

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Lasă un răspuns

x

Check Also

Ajutor INEDIT în plină pandemie: Un câine îi aduce alimente zilnic vecinei sale, care nu poate ieși din casă

Câinele este cel mai bun prieten al omului, oferind un exemplu pur de dragoste, sacrificiu, ...

error: Content is protected !!