Câinele tău – cel mai bun medicament! 8 beneficii pentru sănătate, pe care ți le oferă animalul tău de companie!

Animalele de companie rămân a fi una dintre marile bucurii ale vieții. Atunci când te întorci acasă, după o zi de muncă încărcată, știi că la ușă te așteaptă prietenul tău fidel cu patru picioare. El este cel care te învață iubirea și compasiunea necondiționată.

Loading...

Iată 8 beneficii științifice de a avea un animal de companie, mai exact un câine!

1.Te îmbolnăvești mai rar și ești mai rezistent la alergii.

Oamenii cu câini par să se îmbolnăvească mai rar și mai puțin sever decât oamenii, în special copiii, cu pisici sau fără animale de companie în genere. Deși părul animalelor poate fi un declanșator al alergiilor la oameni, crescând într-o casa unde trăiește un câine sau o pisică, îi face pe copii mai rezistenți la alergii pe tot parcursul vieții.

Și beneficiile pot începe chiar în perioada sarcinii; un studiu realizat în 2017 publicat în revista Microbiome a relatat despre schimbul de bacterii la femeile ce aveau animale de companie (în special câini) în timpul sarcinii, indiferent de tipul nașterii sau dacă copiii au fost alăptați sau nu. Chiar dacă după nașterea copiilor, câinii nu mai locuiau cu ei în casă, testele medicale au depistat la ei două bacterii Ruminococcus și Oscillospira, care reduc riscul de dezvoltare a alergiilor, astmă, obezitate, și sunt mai puțin predispuși să facă eczeme.

2.O inimă mai sănătoasă

O cercetare științifică demonstrează că deținerea unui animal de companie, în special a unui câine – poate reduce riscul bolilor cardiovasculare.

Potrivit coautorului studiului, Glenn Levine de la Colegiul de Medicină Baylor din Houston, această constatare poate fi explicată prin exercițiul zilnic practicat de proprietarii de câini. Studiile sugerează că aceștia au cu 54% mai multe șanse de a face activitate fizică comparativ cu populația generală.

Proprietarii de animale de companie tind să aibă o tensiune arterială mai scăzută, un colesterol în limite normale și se expun mai puțin riscului de a deveni obezi.

3.Faci mai multă mișcare fizică.

În timp ce alte animale de companie, de asemenea, au efecte pozitive asupra sănătății stăpânilor lor, câinii aduc un avantaj suplimentar datorită faptului că necesită plimbări și jocuri de câteva ori pe zi. Asta înseamnă că deținătorii de câini fac cu 30 de minute mai multe exerciții fizice decât alți oameni, aducând beneficii majore sănătății și modului de viață.

4.Ești mai fericit.

Deținătorii de câini sunt mai puțin predispuși să sufere de depresie și depășesc mai ușor orice fel de tulburare mintală. Cercetările au constatat că 60% dintre proprietarii de animale, care au fost diagnosticați cu boli mintale severe, au declarat că animalul lor era ,,cel mai important” pentru gestionarea stării lor. Multe organizații susțin că terapia cu animale poate fi folosită în astfel de cazuri și nu doar.

5.Ai o viață socială mai activă.

În general, stăpânii au o legătură specială cu prietenii lor patrupezi. Statisticile arată că mai mult de 66% dintre proprietarii de câini consideră că animalul lor de companie este un membru al familiei.

Un studiu realizat în 2015, publicat în PLOS One a stabilit: câinii pot fi atât un fel de catalizator pentru apariția relațiilor noi, cât și mijlocul de a menține relațiile și a le face mai trainice.

6.Ești mai puțin stresat.

Studiile arată, că oamenii care interacționează cu animalele în timp ce lucrează sunt mai puțin predispuși la stres în timpul zilei. Cu siguranță, să îți aduci câinele la locul de muncă poate fi nu doar plăcut dar și distractiv. Asta duce la o productivitate mai înaltă și la satisfacția profesională. Iar dacă job-ul tău nu îți permite astfel de opțiuni, cu siguranță este mai plăcut să te întorci de la serviciu și să vezi cât de mult ești așteptat acasă.

7.Poți afla mai multe despre personalitatea ta.

Rasa de câine de care alegi să ai grijă spune foarte multe despre tipul personalității tale. Un studiu realizat în Anglia a depistat o corelație evidentă între personalitatea oamenilor și rasa de câini pe care o dețin. Alte studii au demonstrat că deținătorii de câini sunt în general mai deschiși și prietenoși decât deținătorii de pisici.

8.Copiii tăi vor fi mai empatici.

Un studiu realizat în 2017, la care au participat 1000 de copii cu vârsta cuprinsă între 7-12 ani, a arătat că atașamentul față de animale încurajează compasiunea și atitudinea pozitivă față de animale, promovând o bunăstare mai înaltă atât pentru copii, cât și pentru animale. Copiii cu câini au obținut cel mai mare scor pentru atașamentul față de animale, iar studiul arată că ,,câinii pot ajuta copiii să-și dirijeze emoțiile, deoarece pot declanșa și răspunde la comportamentul copilului atașat.”

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Un câine a fost găsit abandonat și legat de o bancă, în parc, cu un bilet alături. Ce scria pe bilet…

Un câine a fost găsit abandonat și legat de o bancă într-un parc din capitala ...

error: Content is protected !!