Cainele unei familii a inceput dintr-odata sa planga si sa fie agitat. Ce au descoperit apoi este cu adevarat impresionant

Cainele unei familii din Statele Unite a simtit, dintr-odata, ca fetita in varsta de 4 ani nu este in siguranta. Aceasta sufera de diabet si se afla, in acel moment, la gradinita.

Loading...

Surprinzator este faptul, potrivit protv.ro, ca patrupedul a simtit pericolul de la aproximativ 8 km distanta.

In momentul in care Hero, cainele familiei din Utah, a simtit ca fiica stapanilor sai se afla in pericol, a inceput sa fie foarte agitat si sa planga. Michelle, mama lui Sadie, spune ca labradorul nu se comporta niciodata astfel, fiind un caine foarte linistit si cuminte.

“In mod normal, este un catel foarte tacut, care nu obisnuieste sa se planga. De data aceasta, a inceput sa schelalaie si nu se mai putea opri”, declara femeia pentru KUTV.

Gandindu-se ca fiica ei sufera de diabet, Michelle a banuit ca Hero a simtit ceva in legatura cu fetita. Femeia a apelat telefonic gradinita la care merge Sadie, pentru a verifica daca aceasta este in regula.

Cand a vorbit cu personalul gradinitei, i-a rugat pe acestia sa verifice nivelul glicemic al fetitei. Acesta era in limitele normale, dar a scazut periculos de mult in urmatoarea jumatate de ora.

Parintii fetitei ii multumesc cainelui, pentru ca acesta i-a alertat in timp util de pericolul in care se afla copilul. “Suntem recunoscatori pentru ca il avem pe Hero. El a salvat-o de mai multe ori pe Sadie”, a declarat tatal fetei.

Numărul câinilor adoptaţi din adăposturile municipalităţii bucureştene a fost, joi, de peste 30, faţă de media de 20 de până la demararea iniţiativei privind acordarea de hrană gratuită care să le ajungă animalelor timp de două luni.

Astfel, joi, din adăpostul Mihăileşti au fost adoptaţi 19 câini, iar din adăpostul Pallady, alţi 12, bilanţ considerat bun, în principiu, de către Florian Fugaşin, director executiv al Portico – asociaţia care a dezvoltat proiectul Dogtown şi care oferă hrană gratuită în baza unui parteneriat încheiat cu Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) din cadrul Primăriei Capitalei, transmite Mediafax.

“Rezultatele de astăzi (joi – n.r.) au fost bune în principiu, dar sperăm să fie şi mai bune. Noi vom fi în fiecare zi la fiecare dintre cele două adăposturi, fiecare adoptator urmând să primească 20 de kilograme de mâncare, care ajung pentru hrănirea animalului adoptat aproximativ două luni. Dacă rezultatele se vor schimba în bine, asociaţia parteneră din Germania ar putea continua să trimită ajutoare pentru hrana câinilor“, a apreciat Fugaşin.

Hrana oferită gratuit, în cantitate totală de 22 de tone, a fost primită de Dogtown, ca donaţie, de la Issa Foundation din Germania.

Întreaga cantitate donată din străinătate ajunge exclusiv la persoanele care fac dovada adoptării unui căţel din adăposturile Mihăileşti sau Pallady deţinute de ASPA.

Astfel, cine adoptă un căţel are asigurată hrana pentru acesta timp de două luni de zile, iar organizaţiile care aderă la acest program au astfel un sprijin şi răgaz 60 de zile să găsească la rândul lor adoptatori finali. Centrul Dogtown a desfăşurat acţiuni similare şi în noiembrie 2012, când a primit ajutoare din Luxemburg.

“Adopţiile, împreună cu sterilizările gratuite asigurate de primăria generală şi oferirea unui adăpost căţeilor abandonaţi pe străzi sunt măsurile pe care le susţinem pentru a nu ajunge la eutanasieri în masă”, spune Florian Fugaşin, director executiv al Portico, asociaţia care a dezvoltat proiectul Dogtown.

Centrul zonal de protecţie, îngrijire şi adopţie a animalelor fara stăpân Dogtown, al Asociaţiei Portico, a fost inaugurat în primăvara anului trecut, când primii 40 de câini, adunaţi de pe străzile Capitalei, au fost duşi în acest adăpost, cu o capacitate de cazare şi îngrijire pentru peste 1.000 de animale. La finalizarea adăpostului, ce se va întinde pe aproape cinci hectare, vor putea fi primiţi până la 8.000 de câini, se arată pe site-ul centrului.

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Povestea câinelui care a salvat patru oameni dintr-un spital, după ce a intrat în flăcări să pornească alarma de incendiu

Un câine a devenit eroul a patru oameni, după ce i-a salvat din incendiul care ...

error: Content is protected !!