Câini forțați să înghită fungicid și apoi ținuți în cuști și despicați pentru a se observa efectele!

Imagini cu câini au fost publicate în presă și au revoltat opinia publică. Potrivit primelor date, se pare că nevinovatele patrupede erau forțate să înghită anumite doze de fungicid, iar cei care nu supraviețuiau erau despicați pentru a observa ce se întâmplă cu organele lor.

Loading...

Imaginile au fost surprinse într-un laborator din Michigan (SUA), iar raza de câini preferată de cercetători este Beagle. Nevinovatele patrupede sunt supuse unor tratamente incredibile, iar acest lucru a atras atenția organizațiilor pentru protecția animalelor din toată lumea, care acum vor ca vinovații pentru chinurile la care sunt supuși câinii, să plătească.

Experimentele sunt de-a dreptul îngrozitoare, iar multe dintre bietele animale nu au reușit să supraviețuiască.

Fungicidele (de la fungi – “ciuperci” și caedo – “tai, nimicesc”) sunt compuși chimici utilizați pentru combaterea bolilor criptogamice la plante. Au la bază compuși de sulf, cupru, mercur, formaldehidă și au acțiune toxică asupra ciupercilor, dar sunt inofensive pentru plante.

Taxi special pentru stăpânii de animale de companie. Cât costă o cursă

n Cluj-Napoca, există un serviciu de taximetrie de care poţi beneficia, doar dacă eşti însoţit de animalul tău de companie. Este un nou concept de transport, destinat celor care – în mod normal – nu sunt luaţi de taximetriştii care nu sunt dispuşi să-şi vadă scaunele pline de păr de animal. În plus, noul serviciu de transport are şi o platformă online, unde potenţialii clienţi pot afla şi care sunt cele mai apropiate clinici sau farmacii veterinare.

În orice zi, la orice oră, stăpânii animalelor de companie au sprijin la orice problemă întâmpină cu patrupedele. Că e o urgenţă, un consult de rutină sau o şedinţă de înfrumuseţare, unul dintre cele două taxiuri speciale din Cluj-Napoca va fi disponibil să-i transporte.

“Sunt foarte mulţi să zicem pacienţi care nu au posibilitatea de transport şi medicii, din păcate, nu prea pot să se deplaseze la domiciliu. Aşa că ai avut o idee minunată” a declarat Ana Maria Bercean, medic veterinar.
Proiectul a început acum patru luni. Iar de atunci, cu fiecare zi care trece, clienţii sunt tot mai mulţi.

“Sunt foarte mulţumit, am ajuns destul de repede, în timp util, serviciile sunt ieftine, oamenii sunt serioşi. E prima dată şi sunt foarte mulţumit. Înainte voiam să mă duc cu taxiul cu căţelul la medic, dar nu prea iau taximetriştii câini. Majoritatea refuză animalele de companie” a spus un client.

Cu ajutorul unui programator, un designer de grafică şi un alt tânăr ce se ocupă de marketing, Elisei a dezvolatat şi o platformă online.

“Este un ghid de servicii veterinare în care sunt incluse toate unităţile veterinare din Cluj-Napoca” a adăugat Elisei Nemeş, iniţiatorul proiectului.
Pe site, direct, stăpânii animalelor văd fiecare clinică ce servicii oferă, ce program are, dar şi cât de aproape de el este.

“Oamenii care intră pe acest ghid online să se aştepte că vor găsi date 100% adevărate pentru că noi contactăm toţi medicii” a spus Elisei Nemeş, iniţiatorul proiectului.
Chiar dacă este încă la stadiul de proiect, serviciul de taximetrie nu e gratuit. Este însă contra unei sume modice, spune iniţiatorul. O cursă porneşte de la 10 lei.

 

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Povestea câinelui care a salvat patru oameni dintr-un spital, după ce a intrat în flăcări să pornească alarma de incendiu

Un câine a devenit eroul a patru oameni, după ce i-a salvat din incendiul care ...

error: Content is protected !!