Câini legați cu sârmă. Un video care șochează băcăuanii

Pe facebook a apărut, ieri, un videoclip în care se prezintă mai mulți câini legați de bot și picioare cu sârmă, care sunt mutați din mașini în cuști în ceea ce pare a fi o tranzacție.

Loading...

Clipul a generat reacții emoționale din partea iubitorilor de animale.

Dinu Pâncescu, șeful Serviciului Gestionare Câini aparținând Primăriei Bacău, spune că imaginile sint filmate în localitatea Dumbrava, la un adăpost de ciini neautorizat.

“Suntem revoltați, ca și întreaga opinie publică, de cele întâmplate, uimitoare fiind lipsa de reacție a celor prezenți care au filmat desfășurarea faptelor fără să reacționeze sau să anunțe Poliția. Ba, mai mult, au acceptat tranzacționarea pe bani a unor animale chinuite, încurajând asemenea încălcări ale legii și pe viitor. S-a creat un precedent periculos, respectivii putând pe viitor să chinuie și alte animale, știind că vor fi recompensați financiar”, spune el.

Dinu Pâncescu are, însă, anumite rezerve față de apariția clipului. El spune că nu înțelege cum destinatoarea cîinilor abuzați, cea care în anii trecuți filma echipajul de capturare al Serviciului băcăuan atunci când prindea cîini în mod legal și îi acuză de rele tratamente, stă și filmează pasivă mai mulți câini adulți și pui, legați cu sîrmă de bot și de picioare, fără a lua atitudine față de cei care au comis aceste atrocități.

“Să fie mai presus de bunăstarea cîinilor, interesul financiar? Este știut faptul că asemenea filmări șocante sînt aducătoare de donații dar este josnic să te folosești de asemenea situații pentru a te transformă într-o mare salvatoare”, spune Pâncescu.

El se întreabă cum de acest individ a adus cîinii tocmai ieri, cînd la doamna în cauză au sosit în vizită un grup de iubitori de animale din Olanda și un altul din Marea Britanie, care o susțin financiar.

“Sunt convins că organele statului abilitate în acest sens, vor efectua o investigație privind acest caz grav de cruzime la care, din păcate, au fost părtași prin neimplicare și unii care se pretind «iubitori de animale», a mai spus Dinu Pâncescu.

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Lasă un răspuns

x

Check Also

Faceţi cunoştinţă cu Gringo – Motănelul mustăcios care topeşte orice inimă cu drăgălăşenia lui

Nu există nicio îndoială că pisicile ocupă primele locuri în topul preferinţelor utilizatorilor de internet ...

error: Content is protected !!