Câini loviţi de hingheri în Eforie Nord, sub ochii polițiștilor locali (VIDEO)

Mai mulți angajați ai unei firme de ecarisaj au fost filmați în timp ce loveau cu picioarele câinii comunitari ridicați de pe străzile din Eforie Nord.

Loading...

Echipele de hingheri erau însoțite și de polițiști locali.

Aceştia, însă, nu au intervenit pentru a opri maltratare animalelor.

Scenele șocante cu aceşti câini loviţi de hingheri au fost surprinse pe două străzi din Eforie Nord, de Neculaie George.

În imagini se vede cum câinii prinși în laț sunt loviți de hinghieri pentru a-i forța să intre în cuști.

Maltratarea animalelor este supervizată de angajații Poliției Locale Eforie, care nu au intervenit în momentul în care animalele au fost lovite.

„Culmea e că sunt secondați. Sunt păziți de Poliția Locală care în loc să pună legile în aplicare, stau și se uită. Polițiștii de la Poliția Locală stăteau și se uitau, îi păzeau practic pe hingheri”, a declarat Ziadin Murat, reprezentantul unei asociații de protecție a animalelor, conform Litoral TV.

Ce spune Poliţia Locală
„Acest caz îl consider un caz izolat. Lucrătorii de Poliție Locală i-au însoțit și a fost singurul caz în care acel domn hingher lovește câinele cu piciorul. Avea intenția de a-l pune în cușca de alocare, către locul de adăpost. Problema este că nu suntem de acord cu acest mod de a ridica câinii.” a precizat Marcel Iftimie, șef Poliția Locală Eforie, conform sursei citate.

Ce spune Poliţia Română
De asemenea, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Constanţa a anunţat că s-a autosesizat cu privire la imaginile în care este surprins modul de acţiune de prindere a câinilor vagabonzi în Eforie Nord.

„În continuare, colegii mei efectuează verificări urmând a lua măsurile legale care se impun în astfel de situații”, a declarat Cristina Vasile, purtător de cuvânt al IPJ Constanța.

În anul 2017, primarul oraşului Eforie anunţa semnarea unui contract de ecarisaj cu o firmă cu sediul în Ovidiu.

Potrivit legii, cei care maltratează animalele pot face de la doi la șapte ani de închisoare sau se pot alege cu o amendă penală ce poate ajunge până la 10.000 de lei.

Vizionează mai jos imgainile cu aceşti câini loviţi de hingheri

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Povestea câinelui care a salvat patru oameni dintr-un spital, după ce a intrat în flăcări să pornească alarma de incendiu

Un câine a devenit eroul a patru oameni, după ce i-a salvat din incendiul care ...

error: Content is protected !!