Calul Abtenauer – Istoric, caracteristici fizice, îngrijire şi temperament

Calul din rasa Abtenauer este de provenienţă germană. Un trăpaş bun, este deosebit de graţios şi de lin în mişcările sale. Deşi este de mărime medie, calul Abtenaeur este obişnuit cu tragerea de sarcini grele pe teren muntos. Din păcate, Abatenaeur este acum o rasă rară.

Loading...

Calul Abtenauer – Caracteristici fizice

Cu o înălţime de aproximativ 144 – 145 cm, Abtenauer este o rasă destul de mică şi de îndesată, cu un cap bine definit. Este puternic şi are picioarele musculoase. Este agil şi sigur pe în mişcări. Aceste caracteristici îl fac potrivit în special pentru drumeţii pe teren muntos şi accidentat.

Destul de bizar, Abtenauer se naşte cu blana creaţa, iar aceasta se îndreaptă pe parcursul vieţii. Rasa se găseşte în diverse culori, inclusiv maroniu şi castaniu, dar şi în nuanţe de albastru şi de negru. Exemplarele cu pete sunt foarte rare şi deloc apreciate, fiind considerate neatractive.

 

Calul Abtenauer – Personalitate şi tratament

Abtenauer este docil, muncitor, supus şi nesolicitant, ceea ce îl face un cal ideal. Şi pentru că este cu sânge rece, Abtenauer poate rezista la temperaturi extrem de mici, perfecte pentru a căra la munte.

 

Calul Abtenauer – Îngrijire

Deşi folosit în teren accidentat şi rezistă la condiţii grele, calul Abtenauer nu necesită îngrijire specială. În timpul verii, iepele şi mânjii sunt trimişi la munte, la păşune. O dată pe săptămână, sunt hrăniţi cu mâncare sărată, pentru a împiedica sălbăticirea lor.

Din păcate, trebuie depuse eforturi mari pentru a salva rasa Abtenauer de la extincţie. În caz contrar, acest cal rezistent şi extrem de docil ar putea deveni o veche pagină în istoria cailor.

 

 Calul Abtenauer – Istoric 

Calul Abtenauer este un cal de sânge german, crescut aproape de Salzburg. Mai exact, pe Valea Abtenau, de unde şi numele său. Conform înregistrărilor, aproximativ 100 de iepe au fost crescute în această vale, fiind folosite pentru a trage sarcini grele.

Se pare că Abtenauer ar fi înrudit cu rasa de cai Noriker – rasă cunoscută în Austria, cu rădăcini în Grecia. Abtenauer este considerat a fi cea mai mică variantă a acestei rase.

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Câinele abandonat pe un drum din Grecia urmăreşte maşina unei femei şi „cere” să fie salvat. Ce soarta va avea bietul catel…

În urmă cu câteva săptămâni, Valia Orfanidou conducea pe un drum rural din Grecia, când, ...

error: Content is protected !!