Cât de rău îi faci câinelui tău dacă îl îmbrățișezi?

Cei care își împart viața cu un patruped își arată adesea afecțiunea printr-o îmbrățișare.
Din păcate, pentru câini, acest tip de afecțiune este extrem de neplăcută.

Loading...

Un articol apărut în publicaţia Psychology Today arată că gestul stăpânului de a-şi strange câinele în braţe nu este perceput ca pe o dovadă de afecţiune.

Din contră, acest gest îi provoacă animalului stres și anxietate. Pentru ei, îmbrățișarea pare mai degrabă un act de dominare decât de bucurie.

Iar dacă unii câini vor tolera câteva îmbrățișări, unii se vor simți amenintați și vor mușca.

“Câinii sunt animale născute pentru a alerga. Acest lucru înseamnă că atunci când se simt atacaţi, prima reacţie pe care ei o vor avea nu va fi cea de a muşca, ci de a fugi. Cercetătorii care au studiat comportamentul câinilor susţin că atunci când ne îmbrăţişăm câinele, îl imobilizăm, iar el se simte în pericol. Prin urmare, el va încerca sub orice formă să scape de noi”, a declarat Stanley Coren pentru publicaţia Stuff.co.nz.

 Ai calculat greșit vârsta câinelui tău

Regula potrivit căreia un an uman reprezintă șapte ani pentru un câine este departe de a fi adevărată, spun specialiştii americani.
Rasele canine de talie mică trăiesc mai mult decât rasele de talie mare.

În plus, câinii de talie mare au nevoie de doi ani pentru a ajunge la mărimea lor maximă, dar, după acest moment, ei mai trăiesc în medie aproximativ patru sau cinci ani.

“Câinii mici ajung la maturitatea osoasă şi sexuală mai devreme decât rasele mari. Odată ce ajung la mărimea lor maximă corespunzătoare vârstei de adult, ei tind să trăiască mai mult”, a explicat Kate Creevy, profesor de medicină internă de la Universitatea Georgia din Statele Unite.

Este important să calculezi vârsta patrupedului tău în funcție de categoria din care face parte: mic – 9,5 kg sau mai puțin, mediu -9,6 kg – 22 kg, mare – 23 kg – 40 kg, gigant – peste 41 kg.

În primii doi ani de viață, vârsta câinelui este determinată de mărime. Pentru câinii mici se înmulțește un an calendaristic cu 12,5. În cazul câinilor de talie medie, se înmulțește fiecare an cu 10,5, iar în cazul raselor mari, cu 9.

După vârsta de 3 ani, intră în calcul mulți alți factori, mărimea, rasa, greutatea, rezistența la efort și chiar sterilizarea. Conform studiilor, câinii sterilizați au trăit cu aproximativ doi ani mai mult, față de cei care nu au fost castrați.

 

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Un câine a fost găsit abandonat și legat de o bancă, în parc, cu un bilet alături. Ce scria pe bilet…

Un câine a fost găsit abandonat și legat de o bancă într-un parc din capitala ...

error: Content is protected !!