Căţeluşa Chira, vedetă în Teleorman după ce a salvat o familie din incendiu

O întreagă familie din localitatea Plosca, cu un copil de numai 2 ani, o bunică și doi străbunici, a fost salvată azi-noapte de Chira, o cățelușa credincioasă, care i-a trezit pe stăpâni la timp pentru a ieși din locuința cuprinsă de flăcări.

Loading...

Evenimentul a fost anunțat pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, la ora 03.13, de către un membru al familie după ce a reușit să se autoevacueze din casa cuprinsă de foc.

La fața locului au intervenit pompierii militari din cadrul Detașamentului Alexandria, cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD, aceștia localizând și lichidând incendiul în limitele găsite.

Au ars ori au fost distruse de incendiu bunurile materiale din două camere de locuit și un hol, mai multe aparate electrocasnice, trei butelii, tâmplăria din lemn a locuinței, elemente de mobilier, articole de îmbrăcăminte și acoperișul casei pe o suprafață de cca. 10 mp.

Intervenția a fost una dificilă, din cauza cantității mari de materiale ușor combustibile, a fumului gros degajat prin arderea acestora și de faptul că, din interior, a fost nevoie de scoaterea a trei butelii, ce prezentau risc de explozie, una dintre ele fiind deja fisurată.

Valoarea pagubelor a fost estimată la suma de 20 000 de lei, iar cea a bunurilor salvate, reprezentând anexele gospodărești și locuințele aflate în imediata apropiere, la peste 50000 de lei.

Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieșit faptul că evenimentul a fost generat de un scurtcircuit produs la instalația electrică a unui aparat instant.

Cu toţii dormeau, iar focul se extindea cu viteză. Din curte, câinele a lătrat până când i-a trezit pe toţi din somn. Chira, pentru că aşa o cheamă pe căţelusă, a fost felicitată de pompieri.

Focul, care a distrus o parte din gospodărie, ar fi pornit de la un scurt-circuit.

Din fericire, micul patruped a reușit să alerteze familia la timp, astfel încât toți au fost salvați din calea flăcărilor.

Căţeluşa a ajuns acum vedetă în localitate.

 

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Lasă un răspuns

x

Check Also

Ajutor INEDIT în plină pandemie: Un câine îi aduce alimente zilnic vecinei sale, care nu poate ieși din casă

Câinele este cel mai bun prieten al omului, oferind un exemplu pur de dragoste, sacrificiu, ...

error: Content is protected !!