Ce face un cățel atunci când își vede stăpânii care l-au abandonat

Nu oricine este capabil să aibă grijă de un animal, chiar dacă ei sunt loiali stăpânilor pentru tot restul vieții lor. Este și cazul lui Zuzu.

Loading...

Depresivă că şi-a piedut tatăl, câţeluşa a fost abandonată de familie ei la un adăpost. Doar că mai târziu aceştia au revenit în acelaşi loc, dar nu pentru a o lua acasă, ci pentru a-i găsi un înlocuitor.

Momentul când animalul îşi revede foștii stăpâni a devenit viral, iar foarte mulţi s-au arătat indignaţi de atitudinea oamenilor.

Unii internauţi i-au îndemnat pe reprezentanții adăpostului să nu-i mai lase să o revadă pe Zuzu sau să mai poată adopta un alt câine vreodată, potrivit mirror.co.

S-a AFLAT de ce câinii îşi ÎNCRUCIȘEAZĂ LABELE, precum oameni

Specialiștii spun că nu există o denumire ştiinţifică pentru acest fenomen, însă acest comportament al animalelor are la bază un fenomen ştiinţific.

Câinii sunt foarte expresivi atunci când vine vorba de limbajul corpului, iar ”poziţia de politeţe” ar putea fi modul în care câinii încearcă să transmită anumite emoţii oamenilor, informează InVerse.

”Câinii îşi utilizează membrele pentru a comunica, însă în acest caz încrucişarea lor atunci când se odihnesc are mai mult legătură cu faptul că se simt confortabili, dar şi cu structura corpului lor,” a declarat consultantul în comportamentul animalelor Amy Shojai.

”Încrucişarea membrelor le aduce pe acestea într-o poziţie mai relaxată. Însă, pentru câinii de statură mică, precum Bulldog-ul, conformaţia corpului le-ar putea face dificilă aşezarea într-o astfel de poziţie,” adaugă ea.

Frania Shelley-Grielen, expert în comportament animal, susţine că postura câinelui poate indica faptul că animalul se simte confortabil.

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Povestea câinelui care a salvat patru oameni dintr-un spital, după ce a intrat în flăcări să pornească alarma de incendiu

Un câine a devenit eroul a patru oameni, după ce i-a salvat din incendiul care ...

error: Content is protected !!