Ce rasă de pisică să alegi în funcție de personalitatea ta

Câine sau pisică? Veșnica “bătălie” care se dă atunci când vrei să-ți iei un animal de companie fi câștigată detașat de felină dacă îți dorești să nu să nu ieși din confortul tău de acasă, să nu te trezești de dimineață în fiecare zi pentru plimbare și nici să stai cu orele în spațiile special amenajate din parc.

Loading...

Odată luată decizia de a-ți alege o pisică trebuie să știi că fiecare rasă are o personalitate diferită și, implicit, diverse forme de îngrijire și atenție.

Pisicile sunt acele animale de companie care se adaptează foarte ușor locuinței, pot fi extrem de afectuoase sau jucăușe și, în plus, au marele avantaj de a putea fi lăsate singure vreme mai îndelungătă, cât timp stăpânul este la serviciu.

Chiar și așa, odată ce te-ai decis să-ți iei o pisică, trebuie să iei în calcul că va avea nevoie de atenția ta, de vizite la veterinar, de hrană adecvată și de un spațiu al ei pentru somn și alte nevoi. Una peste alta, oferta de pisici de vânzare din toate rasele este variată și tot ce trebuie să faci este să hotărăști care e cea pe care ți-o dorești.

 

Te sfătuim să nu alegi doar după aspectul fizic, ci să te documentezi cu privire la caracteristicile fiecărei rase. Am alcătuit un ghid care te poate ajuta să-ți găsești pisica în funcție de personalitatea ta:

 

Maine Coon

 

Rasa Maine Coon este prin definiție “de casă”. Aceste pisici sunt considerate cele mai bune protectoare ale casei, iar dacă îți cauți un animal de companie iubitor și liniștit în același timp, aceasta este rasa potrivită pentru tine.

În general, cei care aleg aceste feline sunt familiști convinși și adoră să petreacă mult timp în conforul căminului, alături de familie. Mai mult, dacă în casa în care pisica din rasa Maine Coon va locui sunt și copii, alegerea este perfectă. Maine Coon va fi un pui jucăuș, dar și o pisică adultă care se va așeza în brațele tale “cerșind” o mângâiere.

 

Bengaleză

Pisicile bengaleze sunt ceva mai reci, așa că dacă esti o persoană pentru care cariera primează și obișnuiești să petreci foarte mult timp la birou sau în deplasări de serviciu, aceasta ar putea fi rasa potrivită.

Pisica bengaleză are nevoie să fie hrănită la timp, este un exemplar ce necesită îngrijire periodică la medicul veterinar și, în general, cucerește prin frumusețea ei. Vei avea ceva păr de strans după ea, însă dacă o lași să doarmă și o admire de la depărtare, este animalul de companie perfect.

 

Scottish Fold

 

Adorabile, așa se definesc pisicile din rasa Scottish Fold. Cu urechile mici, rotunjite și aplecate în față, aceste feline sunt pline de mister. Sunt blânde, dar nu foarte active. În general, le place să stea într-un anumit loc din casă și să studieze ceea ce se întâmplă în jurul lor.

O astfel de pisică este potrivită indiferent de personalitatea stăpânului, însă este de evitat într-o casă în care trăiesc unul sau mai mulți copii, asta pentru că un Scottish Fold e greu de “urnit” pentru o joacă.

 

Siameză

 

Gălăgioase, active și adesea cu un mieunat excesiv, pisicile siameze au farmecul lor și în general poți alege o astfel de pisică dacă ai o personalitate jovială și multă răbdare.

Are nevoie de multă atenție, așa că dacă ai un program încărcat ce nu-ți permite să stai foarte mult acasă, fie alegi altă rasă, fie îți iei două siameze.

 

Persană

Rasa persană este regina pisicilor și nu degeaba i se spune “aristocrata”. Este calmă și abia îi auzi mieunautul, iar marele plus ai acestei rase este atașamentul mare pe care îl are față de stăpân.

Dacă ești genul de persoană afectuoasă, îți place să strângi în brațe și să mângâi un animăluț, ia-ți o persană. Este perfectă chiar și pentru un spațiu mic, o garsonieră, de exemplu și fii sigur că o vei găsi mai tot timpul în casă acolo unde te afli tu.

Sprintenă, leneșă, afectuoasă sau la locul ei, acum știi care sunt principalele caracteristici ale celor mai căutate pisici de vânzare de rasă. În funcție de firea ta, de spațiul în care locuiești, dar și ceilalți membri ai familiei o poți alege pe cea care va deveni animalul perfect de companie.

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Câinele abandonat pe un drum din Grecia urmăreşte maşina unei femei şi „cere” să fie salvat. Ce soarta va avea bietul catel…

În urmă cu câteva săptămâni, Valia Orfanidou conducea pe un drum rural din Grecia, când, ...

error: Content is protected !!