Ce trebuie sa stii daca vrei sa pleci cu animalul tau de companie in vacanta

Mulți au animale de companie și își doresc să le ia cu ei peste tot, mai ales în vacanță. Ei bine, totul se rezolvă, însă trebuie să țineți cont de câteva aspecte importante. Ce trebuie să știi dacă vrei să pleci în vacanță împreună cu animalul de companie, dar și ce condiții trebuie să îndeplinești.

Devine un adevărat stres atunci când știi că trebuie să pleci în vacanta și nu ai cu cine să lași animalul de companie. Ei bine, acest stres va dispărea, dar contra cost. Iată ce trebuie să știi dacă vrei să pleci în vacanță împreună cu animalul de companie, dar și ce condiții trebuie să îndeplinești.

Ce trebuie să știi dacă vrei să pleci în vacanță împreună cu pisica sau câinele

Răzvan Rotaru, un turist român, a declarat că își va petrece vacanța pentru prima dată alături de căinele său. El afirmă că îi era destul de dificil înainte când trebuia să ia animalele cu el, deoarece avea doar câini de talie mare.

„Călătoream cu animale acolo unde puteam să merg cu maşina. Deja când trebuia să folosesc alt mijloc de transport devenea dificil pentru că aveam câini de talie mare.

Acum că am câine de talie mică, dacă rămâne slăbuţ, vom putea merge şi cu avionul. E destul de complicat, mai ales în România, unde multe hoteluri nu acceptă nici măcar constra cost”, a spus Răzvan Rotaru.

Animalele de companie care vă însoțesc în vacanta au nevoie de pașaport, dar și de bilet de avion pentru călătorie, asta dacă merg în străinătate.

Directoarea de vânzări a unei agenți de turism, Andreea Voicu, a precizat că biletul de avion pentru un câine de talie mică este de 50-75 de euro, iar costul pentru un câine de talie mare este mult mai mare, deoarece acesta trebuie sp stea la cală și nu în cabină cu stăpânul.

„Dacă vorbim despre biletul de avion, pentru un animal de dimensiuni mici, care poate fi transportat cu noi în cabină, costul în interiorul Europei sunt undeva la 50-75 de euro pe sens.

Iar dacă animalul are mai mult de 8 kg, va fi transportat la cală, nu poate fi acceptat în cabină cu noi. Trebuie să fie vaccinat la zi, trebuie să fie cipat, să aibă un paşaport valabil şi vâsta mai mare de 6 luni”, a declarat Andreea Voicu.

Cum pe timpul pandemiei de Covid-19 foarte mulţi românii şi-au luat un animal de companie, proprietarii de hoteluri şi pensiuni şi-au adaptat ofertele, pentru ca oamenii să poată veni liniștiți cu patrupezii lor. Totuși, la noi în țară sunt încă puţine unităţi de cazare prietenoase cu animalele de companie.

De ce nu acceptă hotelurile din România animale de companie

Lucian Bădîrcea, director general, a declarat că motivul este „pentru că necesită o altă organizare, ţin foarte mult igienă, din condiţii administrative cred. În special, dacă vorbim despre turism în afara ţării, Bulgaria este destinaţia favorită a familiilor şi turiştilor care vor să călătorească împreună cu animalul de companie”.

Cazarea pentru un patruped în vacanța din străinătate costă între 30 de euro și 100 de euro pe zi. Un lanț de lux, care are în jur 60 de hoteluri peste tot în lume și a reușit să cucerească clienţii cu o ofertă irezistibilă:

Dacă animalul dumneavoastră de companie poate intra pe ușa hotelului, atunci este binevenit să rămână”. De-a lungul timpului, hotelul a avut oaspeţi deosebiţi, precum purcei, lame sau capre, însă pisicile sau câinii rămân cei mai constanţi vizitatori.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

De ce miauna pisica ta in special noaptea

Cine nu își dorește să aibă un animăluț în casă? Ei bine, odată cu cumpărarea ...