Cel mai credincios câine din lume. Vezi impresionanta poveste a lui Capitan

De sase ani un caine refuza sa paraseasca mormantul stapanului sau, relateaza Daily Mail citand ziarul argentinian Cordoba.

Loading...

Ciobanescul german Capitan a fugit de acasa dupa ce stapanul sau, Miguel Guzman, a decedat in anul 2006.

Dupa o saptamana, familia lui Miguel Guyman s-a dus la cimitir unde au gasit cainele jelind langa mormant.

De atunci cainele rar a parasit mormantul din cimitirul orasului argentinian Villa Carlos Paz.

Domnul Guzman cumparase cainele in anul 2005 pentru fiul sau, Damian, in varsta de 13 ani.

Anul urmator barbatul a murit brusc iar cand familia s-a intors acasa de la inmormantare cainele nu mai era acasa, fugise.

Sotia decedatului, Veronica Guzman, a declarat pentru ziarul Cordoba: “L-am cautat peste tot dar era de negasit. Ne-am gandit ca l-a calcat vreo masina si a murit. Urmatoarea duminica ne-am dus la cimitir iar Damian si-a recunoscut cainele. Capitan a venit la noi, a latrat si a urlat de parca ar fi plans. Nu l-am dus niciodata la cimitir, este un mister cum a reusit sa gaseasca locul”.

“Urmatoarea duminica ne-am dus din nou la cimitir iar cainele era tot acolo. De acesta data ne-a urmat acasa, a petrecut cateva ore cu noi dar s-a intors la cimitir inainte sa se intunece”.

“Cred ca nu a vrut sa il lase pe Miguel singur peste noapte”, a mai spus doamna Guzman.

Hector Baccaga, directorul cimitirului, isi aminteste de ziua in care a vazut pentru prima oara cainele.

“A aparut aici intr-o buna zi, singur, s-a invartit prin cimitir o vreme pana cind, in cele din urma, a gasit mormantul stapanului sau,” a declarat Baccaga.

“In timpul zilei se mai plimba prin cimitir dar intotdeauna se intoarce la mormant. In fiecare seara la ora 6 fix se intinde pe mormant si sta acolo toata noaptea.”

Baccaga a mai povestit ca angajatii cimitirului au acum grija de caine si il hranesc.

Fiul lui Guzman, Damian a spus: “Am incercat sa il iau acasa de mai multe ori dar de fiecare data se intoarce aici. Cred ca o sa stea aici pana cand o sa moara si el. Are grija de tatal meu.”

Povestea este similara cu cea a lui Hachiko, un caine din rasa Akita, care si-a asteptat stapanul timp de noua ani intr-o gara din Tokio, dupa ce acesta a murit la locul de munca in mai 1925.

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Povestea câinelui care a salvat patru oameni dintr-un spital, după ce a intrat în flăcări să pornească alarma de incendiu

Un câine a devenit eroul a patru oameni, după ce i-a salvat din incendiul care ...

error: Content is protected !!