Cele mai emoționante povești despre câini și stăpânii lor! Nu o să-ți poți stăpâni lacrimile

Acestea sunt 10 cele mai emoționante povești despre dragostea dintre câini și stăpânii lor, potrivit www.arzigazu.ro:

Loading...
  1. Hachiko

Japonezul Hidesamuro Ueno și-a cumpărat un câine din rasa Akita în 1924. În fiecare zi, Ueno pleca la serviciu, iar când se întorcea, Hachiko îl aștepta la ora 16.00 la gară pentru a-l întâmpina. Acest lucru l-a făcut timp de un an, până când Ueno a murit în timpul serviciului și nu s-a mai întors ca de obicei acasă. Totuși, câinele loial a continuat să-l aștepte zilnic, la aceeași oră, timp de zece ani, până când a murit și el.

  1. Fido

Stăpânul lui Fido a murit în timpul unui raid aierian care a avut loc în 1943, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Fido a așteptat în zadar timp de 14 ani în stația de autobuz unde stăpânul său obișnuia să coboare când se întorcea acasă.

  1. Lady

Lady este un Retriever de culoare aurie, care timp de șase ani a fost prietenul devotat al lui Parley Nichols de 81 de ani. A rămas lângă stăpânul său chiar și atunci când acesta a început să sufere de demență. Când Parley a dispărut fără veste în aprilie 2010, poliția l-a căutat timp de o săptămână, până când i-au găsit corpul neînsuflețit pe un câmp. Alături de el era Lady, care l-a păzit tot timpul. Nichols a murit de insuficiență cardiacă, dar Lady nu l-a părăsit, consumând numai apă din pârul care curgea în apropiere.

  1. Shrek

În ianuarie 2009, Maxim Kurguzov, un câine de zece ani din Rusia, se juca afară în momentul în care o vulpe a intrat în ogradă și a omorât un pui, după care intenționa să rănească copilul familiei. Shrek a mușcat-o pe vulpe, iar, în urma zgomotelor, tatăl a ieșit din casă și și-a luat fiul care nu a fost deloc rănit.

  1. Căpitan

În 2005, Miguel Guzman a adus acasă un cățel pe care i l-a dăruit fiului său. Deși aparținea mezinului familiei, animalul, pe care l-au numit Căpitan, s-a apropiat mai mult de Miguel. Un an mai târziu, pe 24 martie 2006, Miguel a murit, iar peste câteva zile Căpitan a dispărut de acasă. Membrii familiei Guzman l-au căutat peste tot, dar acesta nu era nicăieri de găsit. Într-un final s-au resemnat, dar când au mers la cimitir l-au găsit pe Căpitan păzind mormântul stăpânului său.

  1. Dorado

În 11 septembrie 2001, Omar Eduardo Rivera, un specialist în calculatoare orb, lucra la cel de-al 71-lea etaj din World Trade Center, avându-l aproape pe Dorado, câinele care îi era sprijin pentru a se deplasa. Cânt primul avion a lovit clădirea, Rivera a știut că-i va lua ceva timp până va ieși, dar a dorit ca labradorul lui să aibă o șansă, încât i-a desfăcut lesa și l-a trimis pe scări. “Am crezut că sunt pierdut pentru totdeauna. Zgomotul și căldura erau terifiante, dar am vrut să-i ofer ocazia lui Dorado să se salveze”, a mărturisit Riviera. Dorado a părăsit biroul, dar, după câteva minute, Riviera și-a simțit câinele la picioare. Alături de el și un coleg.

  1. Theo

Un câine-soldat a murit de “inimă rea” la câteva ore după ce soldatul care avea grijă de el a fost împușcat mortal. Theo, în vârsă de 22 de luni, era “detașat” în Afganistan, iar caporalul Liam Tasker, în vârstă de 26 de ani, era cel care avea grijă de el. Liam Tasker a fost împușcat în timpul unei misiuni în districtul Nahr-e-Saraj. La doar câteva ore, Theo a făcut o criză și a murit.

  1. Greyfriars Bobby

Greyfriars Bobby este un Skye Terrier din Edinburg, Scoția, care are următoarea poveste. Un polițist din Edinburg, de prin 1850, și-a luat drept partener în nopțile friguroase de iarnă, când patrula pe străzile orașului, un cățel pe nume Bobby. După ce stăpânul a murit de tuberculoză și a fost îngropat în Greyfriars Kirkyard, cățelul nu s-a mișcat de lângă mormântul stăpânului timp de 14 ani, până când a murit. Locuitorii orașului au avut grijă de cățel și l-au hrănit și simpatizat pentru loialitatea de care a dat dovadă. În memoria animalului loial a fost ridicată o statuie, plasată foarte aproape de cimitir.

  1. Hawkeye

Hawkeye, un labrador retriever, ne-a dovedit că și necuvântătoarele au suflet, întrucât la funeraliile stăpânului său s-a așezat în dreptul sicriului suferind. Stăpânul câinelui murise în Afganistan.

  1. Câinele lui lao Pan

Lao Pan a murit în noiembrie 2011, la vârsta de 68 de ani, în China, lăsând în urmă o casă prăpădită și un câine mic, care i-a fost alături la bătrânețe. Câinele nu s-a putut împăca cu ideea că și-a pierdut stăpânul și refuza să părăsească casa, chiar dacă nu avea ce mânca. Cu toate acestea, sătenii locului i-au dus mâncare. Unul dintre vecini a vrut chiar să-l adopte pe cățeluș, dar acesta nu a stat nicio secundă departe de casă.

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Lasă un răspuns

x

Check Also

Faceţi cunoştinţă cu Gringo – Motănelul mustăcios care topeşte orice inimă cu drăgălăşenia lui

Nu există nicio îndoială că pisicile ocupă primele locuri în topul preferinţelor utilizatorilor de internet ...

error: Content is protected !!