Cum incalca regulile impuse de fişa postului si cum ajuta un agent de paza acesti caini vagabonzi…

Deşi câinii sunt fiinţe pe care mulţi oameni le iubesc necondiţionat, în anumite locuri le este restricţionat accesul doar pentru că arată puţin diferit.

Loading...

Este şi cazul Centrului Comercial Cebu City din Filipine, unde animalele de companie au acces nestingherit, în timp ce la polul opus se află câinii vagabonzi.

Cu toate acestea, un angajat de la pază nu a ţinut cont de regulile impuse de fişa postului şi în momentul în care o căţeluşă rătăcită s-a apropiat de el, bărbatul nu a stat pe gânduri şi a început să o mângâie.

A făcut acest lucru, pentru că, în opinia lui, câinii vagabonzi trebuie trataţi cu acelaşi respect ca şi cei de rasă.

Gretel Eleazar se afla la cumpărături, când a fost martora unei scene minunate. Conştientă de regulile mall-ului şi văzând paznicul care trata căţeluşa cu atâta amabilitate, femeia a decis să se apropie pentru a încerca să afle mai multe. Danilo Reyeg este un agent de pază care iubeşte nespus de mult animalele şi care hrăneşte de mult timp câinii vagabonzi ce hoinăresc pe lângă mall.

Dacă am face cu toţii mici gesturi pentru câinii vagabonzi, numărul animalelor fără stăpân ar scădea drastic.

De-a lungul timpului, această căţeluşă minunată s-a împrietenit cu paznicul şi acum îl urmează peste tot.

Franci este numele căţeluşei care este nedespărţită de Reyeg. Sunt deja luni bune de când bărbatul se ocupă de îngrijirea şi hrănirea bietului animal. Într-un fel sau altul, angajatul de la securitate i-a schimbat viaţa. Împreună merg prin mall şi se asigură că totul este în ordine.

Micuţa Franci pare să fie conştientă de faptul că este diferită de restul câinilor care vizitează locul de muncă al prietenului ei uman, aşa că în fiecare zi se străduie să facă cea mai bună impresie.

„Am învăţat-o pe căţeluşă comenzi cum ar fi ‘Şezi!’, iar ea le execută fără să clipească. Este atât de ascultătoare!” – mărturiseşte Reyeg.

Franci a fătat recent în afara mall-ului, iar Reyeg şi colegul său de la pază s-au asigurat că mamei şi puilor nu le lipseşte nimic. Amândoi au făcut atât de multe pentru căţeluşă, încât nu au putut să o părăsească într-un asemenea moment, aşa că au decis să meargă mai departe. Când au fost îndeajuns de mari, puii au fost daţi spre adopţie cunoştinţelor şi prietenilor care la rândul lor iubesc animalele.

Dar poate partea cea mai frumoasă a acestei întâmplări este faptul că povestea lui Reyeg şi a lui Franci i-a inspirat şi pe alţi oameni.

Reyeg, împreună cu alţi voluntari, au pus bazele unui grup pe Facebook intitulat Saving Strays Cebu pentru a ajuta şi alţi câini fără adăpost ce trăiesc în apropierea mall-ului. Ei speră astfel, că în curând vor putea să o sterilizeze pe Franci şi că mai mulţi câini vagabonzi vor beneficia de cămine permanente.

Să faci un mic gest ce poate face diferenţa nu costă atât de mult dacă vine din inimă! Distribuiţi acest articol şi ajutaţi câinii vagabonzi care au atât de mare nevoie de noi.

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Lasă un răspuns

x

Check Also

Ajutor INEDIT în plină pandemie: Un câine îi aduce alimente zilnic vecinei sale, care nu poate ieși din casă

Câinele este cel mai bun prieten al omului, oferind un exemplu pur de dragoste, sacrificiu, ...

error: Content is protected !!