Cum previi mirosul neplăcut din casă generat de pisică?

Toți posesorii de pisici se confruntă cu problema legată de mirosul genert de mirosul de urină al pisicii, deși, ăm rest, aceasta este unul dintre cele mai curate animaluțe. Avantajul este că pisica poate fi invățată să-și facă nevoile la litieră. În concluzie, asupra litierei trebuie să ne concentrăm atenția:

Loading...

Când cumpărăm litiera aceasta trebuie să fie cu margini înalte, pisica ta nu va putea arunca nisipul din ea pe podea, curățarea zilnică a litierei de excremente este o operție extrem de importantă, astfel ne asigurăm că nu va mirosi urât. Evită litierele acoperite care sunt ca niște cuști. Acestea nu sunt spațioase și pot reține mirosurile în interior, creând un disconfort pentru pisică.

Aspiră și spală în jurul litierei periodic pentru a nu rămâne nici o mizerie care poate fi luată apoi pe papuc, prin toată casă. Atenție unde plasezi litiera. Dacă este poziționată într-un loc prea strâmt sau în care pisica se poate simți amenințată este posibil să nu o folosească și să facă mizerie pe lângă litieră. Asigură-te că este așezată într-un spațiu curat, relativ ferit de zgomot, dar ușor de ajuns la el.

Spalarea litierei periodic. O poți face săptămânal cu apă călduță și cu oțet care neutralizează mirosul puternic de urină, atenție nu forte mult oțet și clătește foarte bine. Înainte să așezi nisipul în litieră, presară un strat de bicarbonat de sodiu care poate reține mirosurile mai puțin plăcute. Dacă bugetul îți permite, cumpără nisip igienic pentru pisici cu miros de pin sau lavandă.

Folosește două cutii de nisip pentru pisica ta. Așază-le în locuri diferite pentru a-i oferi două variante animalului și astfel eviți ca o litieră să fie prea încărcată mai ales dacă nu ai timp să o cureți zilnic.

Cum alegi cel mai bun nisip pentru pisica ta

Alegerea nisipului pentru pisică poate fi o sarcină dificilă pur și simplu pentru că sunt o grămadă de oferte la îndemână. Tipurile de nisip care se transformă în bulgări au devenit tot mai răspândite și mai populare, dar și celelalte sunt destul de răspândite. Iată care sunt avantajele fiecăruia.
Nisipul care nu face bulgări

Primele tipuri de nisipuri pentru litieră au fost cele care nu se transformă în bulgări. Acestea ajută la îndepărtarea mirosului neplăcut al urinii de pisică, deoarece are capacitatea de a absorbi mari cantitări de urină. Unele dintre acestea conțin chiar și aditivi cum ar fi cărbunele, care ajută suplimentar la controlul mirosurilor neplăcute.

Cu toate astea, pe măsură ce nisipul devine saturat, urina se depozitează pe fundul litierei, așa încât devine destul de greu să îndepărtezi doar partea de nisip care s-a murdărit, fără a goli întreaga litieră. Mulți dintre cei care folosesc acest tip de nisip trebuie să curețe în întregime litiera și să o spele cel puțin o dată pe săptămână.

Nisipul cu bulgări

Acesta a fost astfel conceput așa încât urina și bucățile de fecale să poată fi ușor îndepărtate fără a fi nevoie să golești întreaga cutie de nisip. Majoritatea conțin betonită, care permite nisipului să formeze un bulgăre solid pe măsură ce nisipul absoarbe urina.

Odată ce nisipul s-a murdărit este suficient să fie îndepărtate părțile cu urină, iar în litieră va rămâne nisipul curat. Faptul că doar nisipul murdar poate fi îndepărtat, înseamnă că litiera va sta curată mai mult timp. Este suficient ca litiera să fie completată cu aceeași cantitate de nisip care se murdărise.

 

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Câinele abandonat pe un drum din Grecia urmăreşte maşina unei femei şi „cere” să fie salvat. Ce soarta va avea bietul catel…

În urmă cu câteva săptămâni, Valia Orfanidou conducea pe un drum rural din Grecia, când, ...

error: Content is protected !!