Cum se manifesta depresia la caini si pisici

Cele mai frecvente simptome ale câinilor sau pisicilor care suferă din cauza stresului sunt starea de agitație, scăderea poftei de mâncare sau faptul că fac gălăgie pe timpul nopții. Medicii veterinari sfătuiesc ieșenii care au animale de companie să fie atenți la aceste simptome.

„Depresia la pisică se manifestă foarte greu. O putem vedea printr-un apetit mai capricios, stări de agitație, vocalizare nocturnă, slăbire progresivă sau luare în greutate progresivă, semne care pot conduce la diagnosticul de stres și semne pe care un stăpân implicat poate să le descopere la timp.

Această perioadă a venit la pachet cu modificări în viața noastră și a animalului, am muncit de acasă, am schimbat locul de muncă, unii din păcate au pierdut locul de muncă.

Toate aceste schimbări au generat stres iar un animal de companie preia stresul stăpânului și de aceea poate să apară depresia”, spune medicul veterinar Ludovic Bacușcă.

Mai multe simptome care apar la câine sau pisică indică depresie

Specialistul adaugă că pentru tratarea depresiei animalelor de companie primesc un tratament medicamentos. În funcție de perioadă, costurile tratamentului ajung la 50 de lei, pentru o săptămână, sau câteva sute de lei, pentru terapia pe câteva luni.

„Tratamentul se va aplica până când starea de sănătate se îmbunătățește. La stresul în sine sunt medicamente pe bază de extract de valeriană, vitaminice, care pe o perioadă scurtă de timp rezolvă problema.

Pastilele se administrează în mod direct. Sunt medicamente folosite și atunci când ne deplasăm cu un animăluț, cu avionul sau mașina, o perioadă mai lungă de timp și e nevoie să liniștim întotdeauna animalul.

Mereu este nevoie de o vizită la medicul veterinar, în cazul în care apar simptomele depresiei. Dacă nu este tratată la timp poate duce la o boală hormonală, tiroidiană, care necesită alt tratament”, mai spune medicul veterinar Ludovic Bacușcă.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

De ce miauna pisica ta in special noaptea

Cine nu își dorește să aibă un animăluț în casă? Ei bine, odată cu cumpărarea ...