Curiozitati despre caini: 8 lucruri mai putin stiute

Curiozitati despre caini: 8 lucruri mai putin stiute. Cainele este considerat cel mai bun prieten al omului. Cainii sunt animale foarte loiale si prietenoase si au fost domesticite in urma cu 33.000 de ani.

Loading...

Imbracam sau nu cateii iarna?

Prin incrucisarea cainilor s-a ajuns la un numar de peste 400 de rase de caini existente la momentul actual. Cainii au culori si dimensiuni diverse, astfel ca exista caini care cantaresc mai mult decat un om adult si caini de talie mica de greutatea unei pisici.

Curiozitati despre caini

Cainele este cel mai raspandit animal de companie si devine de multe ori cel mai bun prieten al omului. Desi nu pot vorbi, cainii au maniera lor de a comunica si inteleg deseori ce li se spune. Cainii au caractere mai putin temperamentale si sunt mai putin capriciosi decat pisicile, de aceea pot fi dresati mai usor.

Curiozitati despre caini: 8 lucruri mai putin stiute

Dalmatienii nu se nasc cu pete pe piele. Acestea apar odata cu inaintarea in varsta.

Varsta medie a cainilor este de 15 ani. Cei de la oras traiesc cu trei ani mai mult. Cel mai batran caine din lume a murit la varsta de 29 de ani si cinci luni.
Ogarul este cea mai rapida rasa de caine si poate atinge viteze de peste 67 km/h.

Curiozitati despre caini

Nasul cainilor este unic, la fel cum amprentele oamenilor difera de la un individ la altul.

Rasa de caini Basenji este speciala deoarece acest gen de caine nu poate latra.

Trei caini au supravietuit scufundarii Titanicului: un pechinez, un pomerian si un newfoundland.

Pe vremea romanilor, cainii din rasa Mastiff erau folositi in razboaie, purtau armura usoara si stateau in spatele calaretilor.

Cainii au mirosul de 100.000 de ori mai dezvoltat decat oamenii.

Cum iti feresti pisica si cainele de pocnitori!

Grija mare in aceasta perioada! Apropiindu-se Revelionul, tututor le pasa mai mult de distractia de pomina ce urmeaza sa inceapa si mai putin de spaima animalutelor, care detesta pocnitorile, bombele, artificiile si alte derivate de acest fel.

Cum ne ferim cateii si pisicile de zgomotele infernale? Intr-un singur fel: adapostiti-le! Iata cateva sfaturi de care este bine sa tineti cont in preajma Revelionului pentru ca animalele voastre sa fie linistite.

Adapostiti-le, pe cat posibil. Lasati-le afara doar cat au nevoie, din cand in cand. In rest, bagati-le in casa. In acest fel, zgomotul infernal al pocnitorilor si al artificiilor nu va fi la intensitatea deranjanta pentru animal.

Nu lasati catelul liber pe strada, bazandu-va pe faptul ca se va tine dupa dumneavoastra. Cei mai multi catei se pierd chiar in aceasta perioada a anului, tocmai din cauza sperieturii puternice pe care o trag cand aud o pocnitoare. Animalul, instictiv, va cauta disperat un loc in care sa se adaposteasca si nu va mai tine cont de nimic. Poate traversa strada si – Doamne fereste! – sa fie lovit de vreo masina sau poate disparea fara urma pe strazi. Prin urmare, nu iesiti fara ham, zgarda si lesa!

Daca nu doriti ca animalul dumneavoastra sa intre in casa (din motive pe care noi, cei de la  Menajeria din Tunari nu le vom intelege niciodata, dar le respectam!), atunci amenajati-i un culcus ferit undeva, intr-o dependinta (garaj, magazie etc). In acest fel va fi ferit si de zgomotele puternice, dar si de frig.

Si inca ceva! Grija la ce ii dati sa manance! Niciodata nu impartiti cu pisica sau cu catelul dumneavoastra mancarea de Revelion. Asa cum noua ne face rau excesul alimentar si animalului ii face rau orice deviere abrupta de la un stil alimentar. Are hrana lui, pe aceea este bine sa o manance pentru ca organismul cu aceea este obisnuit.

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Povestea câinelui care a salvat patru oameni dintr-un spital, după ce a intrat în flăcări să pornească alarma de incendiu

Un câine a devenit eroul a patru oameni, după ce i-a salvat din incendiul care ...

error: Content is protected !!