Curiozități despre pisici: își schimbă culoarea ochilor, transpiră prin lăbuțe și dorm 16 ore pe zi

Pisicile ne atrag prin personalitatea lor misterioasă, iar după sute de ani de la domesticirea lor, încă mai aflăm lucruri noi. Sunt excelente animale de companie, destul de ușor de întreținut și nu mai vorbim despre ușurința cu care câștigă like-uri pe site-urile de socializare.

Loading...

Chiar dacă ești sau nu posesorul unei pisici, unele dintre lucrurile următoare s-ar putea să nu le fi auzit niciodată despre micile feline. Am strâns cele mai interesante dar și utile informații despre pisici:

Pisicile sunt preferate de multe ori în locul câinilor ca animale de companie tocmai pentru că nu trebuie învățate să-și facă nevoile afară, ele utilizând litiera. E important însă să știți că există o mulțime de motive pentru care pisicile refuză uneori folosirea litierei.

Atunci când le este foarte cald, pisicile transpiră numai prin pernuțele de la labe. Cu toate astea, pisicile sunt foarte mari iubitoare de căldură, ele suportă temperaturi ridicate, motiv pentru care o să le vedeți de multe ori dormind pe caloriferul încins sau pe sobă.

În mod normal, culoarea ochilor pisicii nu se va schimba la vârsta adultă, există însă situații în care se poate modifica. În funcție de transformarea ochilor se pot depista anumite boli, despre care puteți citi AICI.

În lume, se estimează că există peste 500 de milioane de pisici domestice. Ele trăiesc în medie cam 14-15 ani, însă pisicile fără stăpân care trăiesc pe străzi pot atinge conform estimărilor vârsta de 5 ani.

Cel mai puternic semn de afecțiune

Pulsul unei pisici este chiar și de două ori mai rapid decât al unui om, iar cel mai puternic semn de afecțiune pe care îl face este tremuratul cozii.

Pe parcursul vieții, o pisică poate avea în jur de 100 de pui, dar mai interesant este că atunci când se află în călduri, ea se poate împerechea cu mai mulți motani și va da naștere unor pisoi cu tați diferiți. Perioada de gestație la pisici e de 64-67 de zile.

Impresionant este faptul că o pisică poate recunoaște mersul stăpânului ei de la sute de metri depărtare și are un fin simț al tonalității vocii. Poate recunoaște cu ușurință atunci când o persoană este nervoasă sau veselă în funcție de voce.

Au nevoie de o lumină chiar și de 6 ori mai slabă decât omul

Toată lumea știe că pisicile torc de plăcere, fiind un indicator al fericirii, însă există și situații în care lucrurile nu stau așa. Pisicile torc și atunci când resimt durere puternică, pentru a se autosugestiona împotriva ei.

Pisicile au o vedere foarte bună și au nevoie de doar 1/6 din lumina necesară unui om pentru a vedea la fel de bine.

După ce că dorm 16 ore pe zi, pisicile își ocupă 30% din timpul când sunt active îngrijindu-se. Acesta e și motivul pentru care blana lor nu e aproape niciodată murdară.

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Lasă un răspuns

x

Check Also

Lăsat în urmă din cauza pandemiei, un câine a călătorit peste 16.000 km pentru a-și revedea stăpânii

Zoe, Guy și cei doi fii, Cam și Max, au fost nevoiți să se despartă ...

error: Content is protected !!