De 15 ani, un bărzoi zboară în fiecare an 13.000 de kilometri pentru a-şi întâlni perechea rănită

O poveste emoţionantă din lumea animalelor vine din Croaţia. Este despre dor, aşteptare şi depăşirea unuia dintre cele mai grele obstacole din orice relaţie – distanţa.

Klepetan şi Malena sunt un cuplu de berze, celebru în Croaţia. Povestea lor a început în urmă cu 15 ani, pe un acoperiş din satul Brodski Varos. De atunci, au rămas împreună, chiar dacă Klepetan migrează în fiecare an, la sfârşitul lui august, către zonele calde din sudul Africii, conform Total Croatia News.

Malena nu îl poate însoţi în lunga călătorie. În urmă cu 22 de ani, un vânător a rănit-o la aripă şi nu a mai zburat de atunci. În ciuda acestui handicap şi a distanţei de 13.000 de kilometri, în fiecare an se reîntâlnesc în luna martie, când Klepetan se întoarce la perechea lui.

Stjepan Vokić, un fost îngrijitor la o şcoală din sat, este cel care are grijă de Malena de când a fost rănită. În fiecare an, acesta îl întâmpină pe Klepetan cu o găleată plină cu peşte, în semn de recunoştinţă pentru devotamentul lui.

În jurul datei când bărzoiul trebuie să ajungă, jurnaliştii se strâng în micuţul sat croat. Nimeni nu îi pune la îndoială fidelitatea, însă toată lumea este curioasă dacă Klepetan a mai rezistat unei alte  călătorii periculoase. De 15 ani, niciun obstacol nu i-a stat în calea dragostei.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

De ce miauna pisica ta in special noaptea

Cine nu își dorește să aibă un animăluț în casă? Ei bine, odată cu cumpărarea ...