De aceea Dumnezeu a creat câinele. Un clip pe care fiecare iubitor de animale ar trebui să-l vadă!

Indiferent de religie sau convingeri, toţi proprietarii de câini pot fi de acord asupra unui singur lucru: patrupezii sunt cei mai buni prieteni ai omului.

Loading...

Între om şi câine există o legătură specială bazată pe încredere şi dragoste necondiţionată. Poate tocmai de aceea, acest filmuleţ ne duce într-o călătorie emoţională, încercând să explice de ce a lăsat Dumnezeu câinele pe pământ.

Fiecare iubitor de animale îşi găseşte în partenerul său canin un prieten care să îi înveselească dimineţile cu alinturi şi „sărutări” şi să-i anime zilele cu ghiduşiile şi năzdrăvăniile lui. Nu contează dacă avem o zi mai bună sau mai tristă, câinele va fi mereu alături de noi şi ne va iubi fără să ne judece.

Dacă avem nevoie de puterea sau de abilităţile lui fizice, câinele va fi la prezent pentru a ne ajuta. Fie că trage sania pe timpul iernii, are grijă de copii, călăuzeşte persoanele nevăzătoare sau detectează pericolele înainte ca ele să apară, oricând ne putem baza pe siguranţa oferită de un câine.

Dumnezeu a lăsat câinii pe acest pământ pentru a ne arăta ce înseamnă cu adevărat dragostea pură şi necondiţionată.

Prin tot ceea ce fac câinii în jurul nostru: aleargă, latră, sforăie, se gudura, dorm, se joacă, aceste animale pur şi simplu ne fac vieţile mai bune şi mai frumoase!

 

Vezi si: Câinele lup, bun la casa omului

Îl vedem în filmele poliţiste adulmecând hoţii, dar şi în parc, jucându-se cu copiii. Stă de pază la fel de devotat ca atunci când însoţeşte nevăzătorii. Am putea să-i spunem „câinele bun la toate”. Dar ce îl recomandă pentru acest statut?

 

Rasa din care face parte,ciobănesc german,e cea mai populară şi mai răspândită din lume. Se spune că niciun alt câine nu poate face atâtea lucruri şi la fel de bine ca un câine lup. Secretul lui? Plăcerea de a învăţa lucruri noi şi de a face multă mişcare,inteligenţa şi destoinicia.

Se cere scos în lume

E foarte important ca un câine lup să fie socializat de mic,pentru a nu deveni agresiv. Nu trebuie lăsat singur mult timp,fiindcă poate da semne de depresie. Se înţelege bine cu copiii,fiind un excelent companion. Ia-l cu tine în parc,la plimbare,oriunde e permis accesul animalelor. E bine să cunoască oameni şi locuri noi,să se confrunte cu diverse situaţii,ca să se adapteze şi să înveţe să reacţioneze corect.

 

Vrea cât mai multă mişcare

Îi place să înveţe lucruri noi şi este cel mai fericit dacă are în fiecare zi câte ceva de făcut. De asemenea,îi place foarte mult mişcarea. În cazul lui,plimbările lungi şi dese sunt cheia marilor succese… Nu degeaba e în stare să facă atâtea! Scoate-l dimineaţa la un jogging în doi:el va fi încântat,iar tu în formă. Nu uita de lesă şi lasă-l liber doar în curte sau în spaţiile special amenajate.

 

Nu se dă-n lături de la muncă

Câinii lup au simţul mirosului foarte dezvoltat;pot,de exemplu,să miroasă scurgerile de gaze din ţevi aflate la 4 metri adâncime. Acesta,dar şi vigilenţa,capacitatea de a învăţa şi loialitatea sunt motivele pentru care au devenit colaboratori de nădejde ai poliţiştilor,salvamontiştilor,paznicilor,ai armatei.

 

Locul trei la inteligenţă

O altă bilă albă: e foarte uşor de dresat, pentru că este un câine deştept,cu o intuiţie bună. Un studiu american despre inteligenţa câinilor l-a clasat al treilea în topul celor mai deştepţi câini.

Năpârleşte în permanenţă, în special primăvara, şi de aceea trebuie periat zilnic. După periere, ca să-i lucească blana, poţi să-i freci părul cu o cârpă uscată. Spălarea e recomandată doar de două ori pe an, altfel i se usucă pielea. Pentru a avea dinţi sănătoşi, e bine să mănânce morcovi, oase şi pâine uscată.

 

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Povestea câinelui care a salvat patru oameni dintr-un spital, după ce a intrat în flăcări să pornească alarma de incendiu

Un câine a devenit eroul a patru oameni, după ce i-a salvat din incendiul care ...

error: Content is protected !!