De ce cainele si pisica nu se suporta? Ce spun specialistii

Relația dintre câini și pisici este ca și cea dintre șoarecele și pisica. Cele două animale sunt complet diferite, așa că și înțelegerile dintre ei sunt diferite. Iată care este motivul pentru care câinii urăsc pisicile și uneori nu pot evita conflictele!

Dacă vă întrebați de ce relația dintre câini și pisici nu este una tocmai roz, specialiștii vin cu explicații despre motivul pentru care cele două animale nu se înțeleg.

Relația dintre câini și pisici

Pisicile dau din coadă în momentul în care sunt nervoase sau se simt amenințate și țin coada ridicată sau o arcuiesc în forma unui ”U” pentru a arăta că este gata să atace. Dacă felinele își mișcă coada lent, acest lucru indică că sunt foarte nervoase.

La căței este total diferit, patrupezii dau din coadă atunci când sunt curioși și când se bucură. Dacă pentru noi este ușor să ne dăm seama că un câine se bucură atunci când dă din coadă, patrupezii nu pot aprecia starea pisicilor de nervozitate.

Astfel că, atunci când o pisică observă ca un câine dă din coadă îl va percepe ca pe o amenințare și percepe gestul lui ca pe o ca pe unul extrem de nervos, gata să atace. Pisica reacționează rapid, iar acest lucru va face ca și câinele să reacționeze agresiv în dorința de a se apăra.

Ei dau din coadă atunci când vor să-ți arate latura lor prietenoasă, iar de asemenea, ei se mârâie în joacă unii pe alții atunci când se întâlnesc, însă în cazul pisicilor nu este deloc așa. Felinele vor fi speriate de un astfel de gest și vor reacționa agresiv. Câțeii sunt vânători de fel, astfel că urmăresc și vor să vâneze tot ceea ce mișcă, inclusiv pisicile.

Cum să eviți scandaluriule dintre cele două animale

Dacă vrei să previi lupta dintre un câine și o pisică este bine să încerci să-i faci să socializeze încă din primele luni de viață, mai ales dacă cei doi provin dintr-o rasă mai agresivă.

Este bine să-i supraveghezi și să intervii în momentul în care cei doi vor să se atace, de asemenea, ai grijă ca cei doi să se hrănească separat și să încerce să evite certurile dintre ei.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Ce trebuie sa stii daca vrei sa pleci cu animalul tau de companie in vacanta

Mulți au animale de companie și își doresc să le ia cu ei peste tot, ...