De ce dorm pisicile la picioarele stapanilor? Ce mesaj profund transmit acestea

Dacă ai acasă o pisică, sunt foarte mari șanse ca ea să doarmă uneori la picioarele tale. Este un gest care pentru mulți pare a fi lipsit de semnificație sau doar ceva normal, dar realitatea este cu totul alta. Micuța felină transmite un mesaj foarte profund în acele momente.

În majoritatea cazurilor, pisicile dorm în apropierea stăpânului lor, dar atunci când aleg să doarmă la picioarele lui, există un motiv special. Mai mulți specialiști au analizat comportamentul felinelor și au ajuns la concluzia că patrupedele transmit un mesaj foarte profund când dorm la picioarele tale.

De ce doarme pisica la picioarele tale

Erin Askeland, consultant în sănătatea și comportamentul animalelor pentru Camp Bow Wow, a declarat pentru Popsugar că pisicile aleg să doarmă aproape de stăpâni pentru a avea parte de atenție și proximitate. Totuși, motivul poate fi foarte diferit atunci când dorm lângă picioarele tale.

Potrivit specialistului, felinele fac acest lucru pentru siguranța stăpânului, deoarece le este mai ușor să simtă o eventuală amenințare și să vă dea de veste.

Când o pisică se duce la culcare, garda ei este coborâtă și sunt conștienți că sunt mai vulnerabile, așa că de multe ori pisicile pot alege să doarmă la picioarele patului pentru securitate și siguranță, pentru a vă alerta dacă simt o amenințare și să vă protejeze”, a explicat Erin Askeland.

Alți specialiști spun că pisicile simt oamenii buni și aleg să doarmă la picioarele lor. Totodată, ele ar putea simți aura negativă și dorm la picioarele stăpânilor când percep că aceștia sunt iritați, supărați, obosiți sau au dureri fizice. Acest lucru are efect benefic asupra omului.

Totodată, alegerea de a dormi la picioare se datorează și laturii practice, mai spune Askeland, care menționează că în acest fel, pisica se asigură că va putea părăsi camera mai repede.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

De ce cainele si pisica nu se suporta? Ce spun specialistii

Relația dintre câini și pisici este ca și cea dintre șoarecele și pisica. Cele două ...