De ce trebuie să ai un câine în casă?! Află cum influiențează acest animal starea ta de sănătate!

Prezența unui câine în casă poate reduce în mod serios riscul bolilor cardiovasculare. Această concluzie a fost făcută de oamenii de știință suedezi. Rezultatul cercetărilor lor a fost publicat și în rapoartele științifice.

Loading...

Experții de la Universitatea din Uppsala (Suedia) au analizat datele de sănătate a 3,432,153 de persoane cu vârsta cuprinsă între 40 și 80 de ani. Dintre aceștia, 13% au ținut câinii acasă.

S-a dovedit că riscul bolilor cardiovasculare în cazul celor care au câini este cu 15% mai mic decât în ​​cazul persoanelor care nu au animale de companie. Pentru persoanele singure, riscul de îmbolnăvire a fost mai mic cu 33%.

Oamenii de știință cred că proprietarii de câini petrec mai mult timp în aer liber, ceea ce contribuie la conservarea sănătății. Anterior, cercetătorii au descoperit că, având câini, oamenii tolerează mai bine stresul.

Numeroase studii au arătat că câinii au un efect benefic asupra sănătății tale. Deci, câinii ajută la prevenirea dezvoltării eczemelor alergice și a astmului la copii, de asemenea, prezența unui animal cu patru picioare în dormitor îmbunătățește calitatea somnului tău.

În noul studiu, experții au examinat modul în care prezența unui câine afectează statisticile bolilor cardiovasculare și riscul de deces prematur.

Pentru studiu, au fost selectate persoane care nu au avut inițial boli cardiovasculare. Observațiile au acoperit o perioadă de 12 ani. S-a dovedit că proprietarii câinilor au un risc mai scăzut de deces decât cei care nu au câine.

Pentru o persoană singură, câinele însoțitor a fost o modalitate bună de prevenire a bolilor cardiovasculare. Astfel stăpânii cainilor se confruntau cu boli de inima cu 36% mai puțin decât cei fără câini.

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Povestea tristă a cățelului care a rămas singur în curtea în care a trăit 3 ani după ce stăpânii au murit …

Poveste impresionantă în Suceava, unde un câine bătrân a rămas în curtea în care a ...

error: Content is protected !!