Devotament şi sacrificiu: un Golden Retriever şi-a salvat stăpâna de un şarpe cu clopoţei

Un câine din rasa Golden Retriever este considerat un erou, după ce şi-a salvat stăpâna de muşcătura unui şarpe cu clopoţei, din nefericire ajungând el însuşi victima reptilei veninoase, scrie Daily Mail.

Loading...

Căţelul, pe nume Todd, era într-o excursie cu Paula Goodwin, stăpâna lui, în Anthem, Arizona, când cei doi au dat peste un şarpe cu clopoţei.   Chiar în momentul în care Goodwin urma să calce pe reptilă, Todd a observat animalul şi a sărit în faţa piciorului stăpânei sale.

Din păcate, eroismul lui a avut şi consecinţe neplăcute, câinele fiind muşcat de faţă. Ca reacţie la veninul şarpelui, obrazul patrupedului s-a umflat foarte mult, însă medicii veterinari spun că se va recupera fără probleme.

Goodwin a postat pe contul său de Facebook poze cu Todd, scriind: „Căţelul meu erou, Todd, m-a salvat.”

Imediat după incident, căţelul a fost dus de urgenţă la Spitalul veterinar Anthem, a primit tratament adecvat şi medicii se aşteaptă ca Todd să se recupereze complet.

Câinii Golden Retriever sunt de ani de zile prezenţi în topul celor mai inteligenţi câini din lume şi sunt folosiţi, deseori, în activităţi care ajută oamenii: căutare şi salvare, terapie asistată de animale sau depistare de materiale explozive.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

 

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Lasă un răspuns

x

Check Also

Faceţi cunoştinţă cu Gringo – Motănelul mustăcios care topeşte orice inimă cu drăgălăşenia lui

Nu există nicio îndoială că pisicile ocupă primele locuri în topul preferinţelor utilizatorilor de internet ...

error: Content is protected !!